772 passes en 79% balbezit, zo makkelijk klaarde Bayern zijn bekerklus

Na de vlotte kwalificatie van Wolfsburg tegen Stuttgarter Kickers (1-4) gisteren heeft ook landskampioen Bayern zonder veel moeite de volgende ronde van de DFB Pokal bereikt. De 'Rekordmeister' haalde het met 3-1 op bezoek bij vierdeklasser FC Nöttingen. Meest opvallende feit: Arturo Vidal maakte zijn eerste doelpunt voor de club van 'Pep' Guardiola. En als uitsmijter: Bayern leverde maar liefst 772 passes af en had 79% balbezit.

Met maar liefst 30.000 waren ze opgekomen in het Wildparkstadion in Karlsruhe en dat om de grootste club van het land te kunnen bewonderen. Het publiek zag hoe de machine uit Beieren nauwelijks 26 minuten nodig had om de schaapjes op het droge te krijgen. Na vijf minuten mocht Arturo Vidal zich achter een elfmeter zetten en de 28-jarige Chileen faalde niet. Na de verrassende gelijkmaker drukte het sterrenlegioen nog eens duchtig door en Mario Götze en Robert Lewandowski klaarden de klus. Sterspeler Arjen Robben viel tien minuten na rust in.

Club Duchâtelet stunt
Minder goed verging het Hamburg. De club die zich het voorbije seizoen maar in extremis kon redden ging pijnlijk met de billen bloot bij vierdeklasser Carl Zeiss Jena. De club van Roland Duchâtelet haalde het na een bewogen namiddag met 3-2. De ex-club van Vincent Kompany en Daniel Van Buyten dwong nog wel verlengingen af na een 2-2 in de extra tijd, maar ging finaal toch onderuit. Dat noemen ze dan een regelrechte blamage. Ook niet bepaald veelbelovend met het oog op een nieuw jaar Bundesliga.

AFP
EPA
REUTERS
AP
EPA