6-0! Zwitsers leiden onder regie van Shaqiri IJslanders, die straks Rode Duivels ontvangen, naar de slachtbank

REUTERS
6-0. Als statement van de Zwitsers in de groep van de Belgen in de Nations League kan het zeker tellen. De anders altijd zo goed georganiseerde IJslanders werden helemaal opgerold. Met regisseur Xherdan Shaqiri in een hoofdrol. Deze twijfelende IJslanders mogen dinsdag geen probleem vormen voor de Rode Duivels. Toch?

Tip voor de Belgische achterhoede: Steven Zuber niet al te veel ruimte geven om te schieten. Op 18 november kijkt de Zwitser met zijn land de Rode Duivels in de ogen. Vandaag liet de 27-jarige speler van Hoffenheim tegen IJsland alvast zien dat hij over een stevig schot beschikt. Zuber werd in de zestien aangespeeld en haalde dan snoeihard uit met zijn linker. Doelman Halldorsson had er geen verhaal tegen. Benieuwd of Zuber straks ook de beste doelman van het WK, alias Thibaut Courtois, weet te kloppen. 

AFP

Het bleef niet bij dat ene doelpunt. De Zwitsers duwden met de regelmaat van de klok het gaspedaal in en dan kregen de IJslanders het moeilijk. Voor de rust deelden ze dan ook nog eens een klein cadeautje uit. Doelman Halldorsson kon een vrije trap van Shaqiri niet goed wegwerken zodat Zakaria bedankte en het leer in doel tikte. In het tweede bedrijf leidden de Zwitsers hun opponenten al helemaal naar de slachtbank. Shaqiri zag zijn goed aangesneden vrije trap via het hoofd van Bjarnason in doel verdwijnen: 3-0. Zwitserse precisie.

De kopjes gingen nu helemaal naar beneden bij de bezoekers. De gaten werden groter en Shaqiri voelde zich meer en meer in zijn sas. Spits Seferovic wilde dan weer zijn doelpuntje meepikken. Eerst werd hij nog teruggefloten voor buitenspel, maar zijn treffer die daarna volgde was een meer dan fraaie collectieve aanval. Met een subtiel hakje legde Schär het leer goed voor zijn aanvaller waarop Seferovic de bal kurkdroog binnen legde. Niet veel later werd een nieuwe Zwitserse treffer wederom afgekeurd voor buitenspel. Uitstel van executie, want ook invaller Ajeti mocht juichen. En ook Mehmedi deelde in de festiviteiten: 6-0. 

De IJslanders ontvangen dinsdag de Rode Duivels met flink wat muizenissen in de hoofden. Zwitserland dient zich dan weer aan als een heel interessante sparringpartner in de Nations League. 

EPA
AFP
AFP
REUTERS
REUTERS
REUTERS7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jan Dewolf

  Pedro , dat je Shaqiri een Kroatische komaf toedicht zou in zijn ogen heiligschennis zijn : Hij is van Kosovaars-Albanese afkomst en werd trouwens beboet op het WK om het nabootsen van de Albanese adelaar na zijn goal tegen aartsvijand Servië . Doet me qua figuur terugdenken aan Georget Bertoncello , die ook ondanks overgewicht een fantastisch voetballer was .

 • Erwin Van Roy

  Rudolf Jacobs de Belgen kunnen deze 2 ploegen zeker aan dus als ze winnen van de Zwitsers en IJsland dan maken de doelpunten niets uit.

 • Maria Briers

  Een offday van IJsland en superdag van Zwitserland, dat kan gebeuren. Dat kan wel een probleem worden voor de rode duivels als het op doelpuntenverschil aankomt. De IJslanders zullen dinsdag meer op hun hoede zijn, dus zal een moeilijke wedstrijd worden voor Belgie.

 • rudolf jacobs

  allee de trend is gezet belgie moet al zeker dezelde score halen of zelfs beter of swiss gaat verder,met het aantal doelpunten verschil

 • Pedro Gonzalez

  Shaqiri, die Zwitser van Kroatische komaf? Ik herinner me hem nog van de laatste Europese kampioenschappen. Ik twijfelde tussen hem en Luca Modric wie ik de beste speler van het toernooi vond. Wat een speler ! Ik had nog nooit van hem gehoord. Maar ik zie nog voor mij de goal die hij maakte lopende langs de zijlijn over de lengte van driekwart van het veld. Tegen welke ploeg herinner ik me niet meer.