15 penalty’s tegen, 0 gestopt, 12 keer verkeerde kant uit: Twitter ziet probleem Petr Cech

rv
Petr Cech staat bekend als een fantastische doelman, maar de Tsjechische goalie doet het wel een stuk minder wat strafschoppen betreft. Als sluitstuk van Arsenal kon hij nog geen enkele elfmeter stoppen: 15 penalty’s tegen, 12 keer de verkeerde kant uit. Straf.

De gemaakte penalty van Eden Hazard afgelopen woensdag was de druppel voor de Arsenal-supporters. Hoezo? Het is inmiddels al meer dan vier jaar geleden dat een Arsenal-doelman een penalty kon tegenhouden. Niet enkel Cech, maar ook Emiliano Martinez, David Ospina en Wojciech Szczesny deelden in het verleden mee in de malaise. De laatste keer dat een penalty werd gestopt: 17 augustus 2013. En wie miste hem toen? Jawel: Christian Benteke.

Sindsdien lijkt er een penaltyvloek te rusten op keepers van ‘The Gunners’. Dat ook Cech het tij niet kan keren, is opvallend. Als Chelsea-doelman kon hij dat wél, getuige de belangrijke save op de elfmeter van Arjen Robben in de Champions League-finale van 2012. Nadien mochten ‘The Blues’ de beker met de grote oren mee naar huis nemen.

Maar bij Arsenal lukt het dus niet. Het sein voor Twitter om te hulp te schieten. “Hij zou beter gewoon in het midden van zijn goal blijven staan. Spelers weten intussen al dat hij élke keer een hoek kiest, dus trappen ze gewoon centraal”, klinkt het. “Als hij dus in het midden blijft, zal hij veel meer penalty’s stoppen.”
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Sacha Van der Putten

    Stijn, en dan nog is Courtois1 van de besten ter wereld... straf hé?

  • stijn rogiers

    Dat twitter dan maar es checkt als courtois moet uitkomen. Hij stopt in het verkleinen vd hoek. Al meermaals simpel gepasseerd

  • Georges Vande Velde

    Bij club Brugge wordt je direct naar de bank of de tribune verwezen! Iedere doelman heeft gebreken ( is toch eigen aan de mens)