"Ze had dwanggedachten en overwoog zelfmoord": zo erg was vermeend slachtoffer Cristiano Ronaldo er volgens haar advocaten aan toe

Leslie Mark Stovall en Larissa Drohobyczer, de advocaten van Kathryn Mayorga.
AFP Leslie Mark Stovall en Larissa Drohobyczer, de advocaten van Kathryn Mayorga.
Nieuwe dag, nieuwe episode in de verkrachtingszaak die Cristiano Ronaldo boven het hoofd hangt. Enkele uren nadat hij via Twitter zijn onschuld (nogmaals) had uitgeschreeuwd, hebben de advocaten van Kathryn Mayorga op een persconferentie in Nevada tekst en uitleg gegeven bij de situatie van hun cliënte. “Ze heeft aan zelfmoord gedacht”, klonk het onder meer.

Mayorga, een voormalig promomeisje, claimt dat Cristiano Ronaldo haar in 2009, kort na zijn miljoenentransfer van Manchester United naar Real Madrid, heeft verkracht in een hotelkamer in Las Vegas. Afgelopen nacht kwamen de advocaten van het vermeende slachtoffer naar buiten met details over de situatie van hun cliënte. “Toen mevrouw Mayorga ons aanzocht, zag ze er emotioneel fragiel en bang uit”, klonk het bij monde van Larissa Drohobyczer. “Ze vertelde hoe ze sinds de aanranding te kampen kreeg met een depressie en dwanggedachten. Ze overwoog ook zelfmoord, raakte verslaafd aan alcohol en had het moeilijk op persoonlijk en professioneel vlak.”

Larissa Drohobyczer.
AP Larissa Drohobyczer.

Leslie Stovall, een andere vertegenwoordiger van Mayorga, vulde aan: “Ze heeft heel veel problemen. Het is heel moeilijk voor haar geweest de voorbije acht, negen jaar en er werd zelf een posttraumatische stressstoornis vastgesteld. Ze zit momenteel in therapie en het gaat de goede kant uit. Ze slaat er zich wel door”, aldus Stovall, die ook toelichtte waarom zijn cliënte niet op de persconferentie aanwezig was. “Ze heeft ervoor gekozen zich niet beschikbaar te stellen voor de media, gezien haar emotionele status. Dit is allerminst leuk voor haar.”

AFP

#MeToo

De feiten zouden dus dateren van negen jaar terug en kort nadien werd er met de toen 25-jarige Amerikaanse een schikking van naar verluidt 260.000 euro zwijggeld getroffen, maar nu komt het mogelijk toch tot een rechtzaak. “De #MeToo-beweging en de vrouwen die hebben opgestaan, hebben Kathryn heel veel moed gegeven”, aldus nog Stovall, die ook nog meegaf dat er een dagvaarding werd opgestuurd naar de Portugese megaster van Juventus. Hij heeft 20 dagen om erop te reageren. 

AP

Die nieuwe informatie kwam er uren nadat 'CR7' via Twitter nogmaals alles had ontkend. “Ik ontken sterk alle beschuldigingen aan mijn adres. Verkrachting is een verschrikkelijke misdaad en staat lijnrecht tegenover alles wat ik ben en waarin ik in geloof. Ik wil graag mijn naam zuiveren, maar weiger de heisa in de media rond de hele zaak verder te voeden. Dat is alleen maar in het voordeel van mensen die zichzelf willen verbeteren op mijn kap. Ik wacht daartegenover alle resultaten van het onderzoek geduldig af.”

Cristiano Ronaldo woonde eerder deze week de Champions League-wedstrijd van Juventus tegen Young Boys bij. Hij keek geschorst toe.
Photo News Cristiano Ronaldo woonde eerder deze week de Champions League-wedstrijd van Juventus tegen Young Boys bij. Hij keek geschorst toe.44 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Raphael ERNST

  Het is geen geheim dat amerikaanse avocaten alleen op geld uit zijn. Ze sluiten gewoonlijk eerst een deal met het betroffene slachtoffer dat 20/30 ja zelf 40% van het losgepeuterde geld moet afstaan. Niet te vertrouwen die hele zaak !

 • Sobek Wessels

  Ze had dwanggedachten ? Dan zijn haar verklaringen mss ook dwanggedachten ?

 • Sobek Wessels

  Eigenlijk heb ik geen medenleiden met Ronaldo of andere Rijken en bekenden want ze weten toch dat Hun Rijkdom en Roem bepaalde Vrouwen aantrekt en die kan je beter Links laten liggen , je ziet de gevolgen er van ... ? Dit wordt een duur grapje voor 2 min sex ?!

 • dirk vanderaa

  Haar geld zal op zijn zeker? Zielige figuur die vrouw. Als het al zo erg is/was als ze beweert dan ga je toch geen negen jaar wachten om iets te ondernemen zeker en dan al zeker niet bij een misdrijf dat moeilijk kan bewezen worden. Dan zijn er nog die experten, de advocaten en psychiaters. Als ook zij nu pas tot de conclusie gekomen zijn dat het tijd is om aangifte te doen, zijn ze al niet veel beter als het vermeende slachtoffer en zijn ze ook uit op het geld van een stervoetballer.

 • Frank Dupont

  Wat een gezeik ! Ja, als je veel geld hebt !