"We willen met Barça weer zo veel prijzen winnen"

EPA
Voor Ivan Rakitic is de strijd om de Europese supercup tussen Barcelona en Sevilla speciaal. "Ik ben morgenavond voor even geen fan van Sevilla", blikt de middenvelder vooruit op het duel in Tbilisi.

Rakitic maakte vorig jaar de overstap van Sevilla naar Barcelona, waar hij afgelopen jaar de Champions League, en de Spaanse titel en beker veroverde. "Het was een fantastisch seizoen", blikt hij even terug. "Maar we willen komend jaar weer zo veel prijzen winnen."

Barcelona mist Neymar tijdens de wedstrijd tegen de Spaanse winnaar van de Europa League. De Braziliaan is geveld door de bof en moet twee weken rust houden. Hij wordt waarschijnlijk vervangen door Pedro, die al weken in de belangstelling staat van Manchester United. De aanvaller heeft in zijn contract staan dat hij voor 30 miljoen euro mag vertrekken. Maar United wil nog niet aan dat bedrag voldoen. Pedro kreeg het afgelopen seizoen weinig speeltijd na de komst van Luis Suárez.

Sevilla verloor vorig seizoen de strijd om de Europese supercup tegen Real Madrid (2-0). Trainer Unai Emery nam na vorig seizoen afscheid van Aleix Vidal (Barcelona) en Carlos Bacca (AC Milan). Vidal is pas na de winterstop speelgerechtigd voor Barcelona. Sevilla versterkte zich met Gaël Kakuta, Evgen Konoplyanka, Steven N'Zonzi, Adil Rami, Ciro Immobile en Michael Krohn-Dehli. "We willen dit seizoen weer blijven groeien", vertelde Emery. "Maar we zullen heel goed voor de dag moeten komen om van Barcelona te kunnen winnen."