“Wat geven jullie die kinderen te eten?”: 12-jarige voetballer doet wenkbrauwen fronsen op Twitter

Ibrahima Sow scoorde afgelopen seizoen 29 keer voor de U12 van Sevilla

Een jeugdspeler van FC Sevilla gaat over de tongen op de sociaalnetwerksites. Het gaat om Ibrahima Sow, een Senegalees die uitkomt voor de U12 van Los Rojiblancos. Sow stond afgelopen seizoen 29 keer aan het kanon voor zijn team, maar dat is niet de voornaamste reden waarom zijn naam de ronde doet. De aanvoerder van de ploeg valt vooral op door zijn gestalte. De Senegalees is op zijn twaalfde al ruim 1,70 meter groot, zijn ploegmaats en tegenstanders komen niet in de buurt van die lengte. Op Twitter worden daardoor wel heel wat vraagtekens geplaatst bij de leeftijd van Sow, bijgenaamd ‘Ibra’. “Wat geven jullie die kinderen te eten?”, vraagt een twitteraar zich grappend af.

De aanvaller nam met Sevilla deel aan een jeugdtoernooi en ook daar sprong hij in het oog. Niet enkel door zijn rijzige gestalte, maar ook onder meer met een knappe goal (zie video boven). Volgens Marca maakte Sow in 2018 de overstap van Malaga naar Sevilla

Sow viert een doelpunt.
LaLiga Sow viert een doelpunt.

1,90 meter

Sow is op zijn twaalfde dus al groter dan pakweg Lionel Messi, maar het kan nóg straffer. Bitshiabu El Chadaille, een jeugdspeler van Paris Saint-Germain, mat op zijn twaalfde zelfs al 1,90 meter. El Chadaille viel vorig jaar op tijdens een jeugdtoernooi waar Europese topploegen aan deelnamen. De Franse verdediger trok de aandacht door zijn lengte, maar ook technisch was hij al bovengemiddeld. De tegenstanders vroegen zich af of de leeftijd van El Chadaille wel klopte, waarna PSG steeds zijn geboortedocument moest bovenhalen waarop staat dat hij wel degelijk op 16 mei in 2005 in Villeneuve-Saint-Georges geboren is. PSG haalde hem in april 2017 weg bij Saint-Denis. Volgens de vader van de Franse voetballer zal hij, eens volgroeid, twee meter groot zijn.

De verhalen van Sow en El Chadaille doen ook wat denken aan dat van Romelu Lukaku, die er bij de jeugd van Lierse en Anderlecht ook zowel letterlijk als figuurlijk bovenuit stak. En wiens moeder, met de identiteitskaart van zoonlief op zak, aan de tegenstander ook altijd moest bewijzen dat Romelu niet in een lagere leeftijdsklasse speelde.
13 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Kris Van Laer

  Iedereen weet dat in Afrika geboorteakte's en geboortedata dikwijls afwijken van de realiteit. Zelfs m'n ex die van Marokko was was 1 jaar ouder dan op haar paspoort. Dus wss is deze jongen mss al 13 of 14. En als hij echt 12 is wat ook kan is het idd een echte beer...

 • Michael Vandamme

  Sommige zijn nu eenmaal sneller volwassen, die hebben als kind zeker voordeel om mee te doen aan sport. Op een gegeven leeftijd stopt die groei en kunnen ze wel worden bijgebeend door de anderen. In Afrika en sommige Aziatische landen weet ik dat er sommige kinderen hun leeftijd niet klopt. Wat er hier aan de hand is kunnen we zo niet weten natuurlijk

 • Jean-Pierre Vega

  Courtois was op die leeftijd voorzeker ook zo groot

 • Lucas Theophiel

  Groot zijn is ook een talent???

 • Sofian Maximo Ristanov

  Ik was op mijn twaalfde ook al ruim 1,80. Alleen zag je aan mijn gezicht mijn leeftijd. Dat mensen twijfelen bij donkere mensen is begrijpelijk maar ze lijken nu eenmaal sneller volwassen. Ook is het steeds opnieuw moeten bewijzen dat je kind 12 is ronduit irritant maar om het direct op racisme te schuiven is ook laag bij de grond.