"Waarom eigenlijk maar één procent?" Voormalig Duits international doneert deel van salaris aan kwetsbare kinderen

Dennis Aogo - archieffoto
photo_news Dennis Aogo - archieffoto
Dennis Aogo is de volgende in een rij profvoetballers die zich schaart achter een project om kwetsbare kinderen te steunen. De twaalfvoudig Duits international staat daarvoor zelfs structureel twee procent van zijn salaris af.

De organisatie Common Goal, die zich wereldwijd inzet voor kwetsbare kinderen en helpt voetbalprojecten op te zetten, kreeg eerder al steun van onder meer Juan Mata (de Spanjaard die met het mooie initiatief op de proppen kwam), Giorgio Chiellini en Mats Hummels. Zij besloten één procent van hun salaris af te staan, maar Aogo gaat zelfs nog een stap verder.

"Ik vroeg me af, waarom eigenlijk maar één procent", zegt de verdediger, die afgelopen zomer de overstap maakte van Schalke 04 naar VfB Stuttgart, aan Kicker. "Ik wil graag iets teruggeven en als jongen met een migratieachtergrond weet ik hoe zwaar het kan zijn als je in een arm gezin wordt geboren. Hopelijk sluiten nog veel voetballers zich bij dit project aan."
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • eric debanne

    Die voetballers zouden zich moeten schamen !!!

  • Willy Govaert

    Hij doet het tenminste ! Die omhoog gevallen voetballers in Engeland kunnen niks van hun pree missen !!!