‘Spitsengoal’ van Chiellini bezorgt Juventus nipte zege, VAR keurt doelpunt Ronaldo af

Photo News
Parma
PAR
Parma PAR
0
1
Juventus JUV
JUV
Juventus

Juventus is het nieuwe seizoen in de Serie A gestart met een kleine zege op het veld van Parma. Niet Cristiano Ronaldo, die het een keer of elfendertig vergeefs probeerde, werd matchwinnaar voor de ‘bianconeri’, wél Giorgio Chiellini. De veteraan van vele oorlogen scoorde halfweg de eerste helft de beslissende treffer. Een echte ‘spitsengoal’: Chiellini tikte een voorzetschot van Alex Sandro als een volleerde aanvaller tegen de netten. Niet veel later keurde de VAR een doelpunt van Ronaldo af wegens (heel nipt) buitenspel. Ook na de pauze wilde het voor ‘CR7' niet lukken. Geen erg voor Juventus: een onmondig Parma speelde offensief helemaal niks klaar.

Matthijs de Ligt hoopte in Parma op zijn eerste basisplaats in de Serie A, maar de routiniers Bonucci en Chiellini kregen de voorkeur in het hart van de Juve-defensie. De Ligt kwam deze zomer voor 75 miljoen euro over van Ajax. Juventus-trainer Maurizio Sarri ontbrak op de bank. Hij is door een longontsteking enige tijd uit roulatie.

Photo News
REUTERSReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.