"Spaanse spelers vinden Van Gaal respectloos"

Louis van Gaal.
GETTY Louis van Gaal.
Een deel van de selectie van Manchester United is niet te spreken over de manier waarop manager Louis van Gaal omgaat met de Spaanse doelman Victor Valdés. Dat meldt Daily Mail.

Valdés is bij Van Gaal uit de gratie geraakt nadat hij zou hebben geweigerd mee te spelen met Manchester United onder 21 jaar. Inmiddels heeft de 33-jarige sluitpost te horen gekregen dat hij helemaal niet meer welkom is bij het eerste elftal. Zijn trainingsoutfit is verplaatst naar de kleedkamer van de beloften en hij trainde en lunchte gisteren alleen.

De andere Spaanse en Spaanstalige spelers vinden de harde opstelling van Van Gaal respectloos, schrijft de Britse tabloid. Het zou gaan om onder anderen David de Gea, Juan Mata en Ander Herrera en de Ecuadoraan Antonio Valencia.

Meer respect
Zij accepteren wel dat United afscheid wil nemen van Valdés, maar vinden ook dat zo'n ervaren speler, die bijvoorbeeld met Spanje wereldkampioen is geworden en met FC Barcelona drie keer de Champions League heeft gewonnen, meer respect verdient. Ze hebben hun mening naar verluidt niet met Van Gaal gedeeld.

Valdés tekende in januari voor anderhalf jaar bij Manchester United. De Engelse topclub heeft al rekening gehouden met zijn vertrek door Sergio Romero vast te leggen. Wie er straks onder de lat staat, moet nog blijken. De Gea verkast mogelijk nog naar Real Madrid.

EPA