“Neymar krijgt 375.000 euro als hij de fans groet na de wedstrijd. Maandelijks”

Neymar (rechts) en Mbappé groeten de PSG-fans. Een vetbetaalde bijverdienste bij de Parijse topclub.
REUTERS Neymar (rechts) en Mbappé groeten de PSG-fans. Een vetbetaalde bijverdienste bij de Parijse topclub.

En de onthullingen, ze volgden zich in sneltempo op. In ‘Envoyé spécial’, een programma op tv-zender France 2, ging het gisteravond andermaal over hoe ze bij PSG hun zaakjes regelen. De klokkenluiders van Football Leaks wisten beslag te leggen op een aantal documenten met daarin ondermeer de jaarlonen van Neymar en enkele andere vedetten. Cijfers om van te duizelen. Neymar strijkt jaarlijks 30 miljoen euro op, Mbappé zo’n 18 miljoen, bonussen niet inbegrepen. 

Eén contractbepaling, terug te vinden in de overeenkomst met élke PSG-speler, springt bijzonder in het oog: la prime d’éthique. Een premie die wordt uitgekeerd als de spelers zich gedragen naar de regels en normen van de club. Voor het groeten van de supporters bijvoorbeeld, voor en na de wedstrijd, valt er grof geld te verdienen bij PSG. De bedragen voor een applausje richting fans variëren van 33.000 tot 375.000 euro. Voor een goed begrip: mààndelijks. U raadt het al, ook daar schiet Neymar de hoofdvogel af. 

In onderstaande tweet, een uittreksel uit de reportage van ‘Envoyé spécial’.

Racisme

Eerder donderdag kwam PSG al in het oog van de storm naar aanleiding van beschuldigingen dat personen binnen de jeugdopleiding zich schuldig zouden hebben gemaakt aan racisme. De Franse website Mediapart beweerde, eveneens op basis van documenten uit Football Leaks, dat de Parijse club gepoogd heeft het aantal donkere spelers in de jeugdopleiding in het recente verleden te beperken. PSG bevestigde tegenover de BBC dat tussen 2013 en 2018 de afkomst van voetballers in de academie op beoordelingsformulieren werd ingevuld. De club wil nu weten hoe dit mogelijk was en welke maatregelen tegen wie moeten worden genomen. Algemeen manager Jean-Claude Blanc zei geschokt te zijn en zich verraden te voelen. PSG liet in een verklaring weten dat de betreffende formulieren het initiatief van één bepaald persoon waren.
134 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Berthie Gijsen

  Niet meer naar gaan kijken en het stopt van zelf.

 • Anthony van der Borght

  Niks is normaal in de wereld.. wij werken ons dood en 2 jobs te moeten combineren om toch iets te hebben .. die weten niet wat het is werken !!

 • GASTON DE WINTER

  En daar wordt niets aan gedaan hé mensen, het is precies normaal?? Schandalig is het ja.!!!!!!!!!!

 • Monique Asaert

  Zo word het drugsgeld witgewassen..Kaakslag voor de hard werkende mensen!

 • herman de genst

  dat heeft niks meer met sport te maken , het verwonderd mij steeds meer en meer dat het voetbal nog zoveel mensen op de been brengt , want het is algemeen geweten dat mensen met een riant inkomen veel jaloezie verwekken en door de meeste mensen men een scheef oog worden bekeken net omdat zij financieel sterker staan . bij het voetbal lijkt het de supporter helemaal niets te kunnen schelen dat er schandalen of andere onfrisse zaken onder zijn neus gebeuren .

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00