'Long-ball United' blijft Van Gaal achtervolgen

GETTY
Ook vandaag ging het bij de persconferentie van Louis van Gaal over het spelsysteem van Manchester United. West Ham-manager Sam Allardyce noemde de ploeg van Van Gaal al "long-ball United". Ook Paul Scholes had kritiek op het "risicoloze spel". Van Gaal over Scholes: "Ik heb geen moeite met kritiek van voormalige United-spelers. Ik heb al vijf, zes systemen uitgeprobeerd en we zoeken nog steeds naar de juiste balans."

"De resultaten zijn echter niet slecht en dat geldt ook voor onze organisatie achterin. Daarnaast scoren we veel, dus ik ben helemaal niet ontevreden," aldus Van Gaal, die maandag in het FA Cup-duel met Preston North End mogelijk niet kan beschikken over Daley Blind, Robin van Persie en Phil Jones.

Na het treffen met Cambridge United, waarin Manchester pas na de replay te sterk was, neemt het team van Van Gaal het dus opnieuw op tegen een lager geklasseerde ploeg. Preston komt uit op het derde niveau, één hoger dan Cambridge. "Ik vind het fantastisch. Je weet dan dat de hele wereld tegen je is, want iedereen is voor de underdog. Maar de kans dat je een ronde verder bekert is groter, omdat de tegenstander minder kwaliteiten heeft." 

Op sociale media is 'long-ball United' nog steeds het mikpunt van spot, zeker na de vastberadenheid van Louis van Gaal om het tegendeel te bewijzen.

GETTY
Louis van Gaal. You've been long-ball struck.