‘La Rojita’ neemt revanche op Duitsland: Europese titel bij U21 is voor Spanje

REUTERS

Jong Spanje heeft  in het Italiaanse Udine de Europese voetbaltitel veroverd. De ploeg van bondscoach Luis de la Fuente versloeg in de finale Jong Duitsland met 2-1. Voor Spanje kwamen Fabian Ruiz (7') en Daniel Olmo (69') tot scoren. Vlak voor tijd trof Nadiem Amiri (88') doel voor de onttroonde titelhouder, die twee jaar geleden in Polen in de finale nog met 1-0 te sterk was voor de Spaanse ploeg.

Spanje veroverde de Europese titel voor spelers onder 21 jaar voor de vijfde keer en evenaart daarmee het record van Italië. Het won het EK voor beloften ook al in 1986, 1998, 2011 en 2013.

Na een slechte start zijn de Spanjaarden in het toernooi gegroeid. Na een 3-1 nederlaag tegen Italië, balanceerden ze tegen België op de rand van de uitschakeling. Pas in de 89ste minuut werd tegen de jonge Duivels een 2-1-zege afgedwongen. Daarna volgde nog een 5-0-overwinning tegen Polen en in de halve finales werd Frankrijk met 4-1 overklast. 

Dani Olmo (rechts) heeft gescoord, Fabian Ruiz vliegt hem rond de nek.
AFP Dani Olmo (rechts) heeft gescoord, Fabian Ruiz vliegt hem rond de nek.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.