“Geweldige” Hazard oogst lof in Spaanse pers: “Bernabéu is verliefd geworden op hem”

AFP
Eden Hazard schitterde gisteren bij vlagen tegen PSG, maar werd halverwege de tweede helft door collega-Rode Duivel Thomas Meunier van het veld getrapt. Hoe dan ook: Hazard werd bewierookt in de Spaanse pers.

“Hazard speelde een geweldige match”, schreef AS. “Hij lag aan de basis van de eerste goal en maakte Meunier gek. De briljante Hazard was weer in staat om tegenstanders te dribbelen en combinaties te maken met zijn ploegmaats. Het was zijn beste wedstrijd in een shirt van Real Madrid.”

9 op 10

De kapitein van de Rode Duivels kreeg dan ook een knappe 9 op 10 van AS. Daarmee scoorde hij hetzelfde cijfer als ploegmakkers Karim Benzema en Fede Valverde. Thibaut Courtois ontsnapte dan weer net aan een buis: 5 op 10. “Hij had geluk dat hij niet van het veld werd gestuurd. Geen geweldige avond, hij laat nog steeds te veel twijfels toe.”

Ook Marca stak de loftrompet over Hazard. “Hij verliet het veld na een geweldige prestatie. De Belg zette de aanval op die leidde naar de openingsgoal van Benzema. Daarnaast verloor hij nauwelijks de bal. Bernabéu is verliefd geworden op hem en hoopt dat zijn blessure niet ernstig is.”

EPA

De Spaanse krant hield zich op de vlakte over de prestatie van Courtois. “Het was een vreemde avond voor de doelman. Hij moest aanvankelijk gaan douchen na een fout op Mauro Icardi, maar mocht blijven staan na de tussenkomst van de VAR. Uiteindelijk kon hij bij de twee tegengoals weinig uitrichten.”

“Hazard maakt steeds meer een deel uit van het team”, aldus het Catalaanse Sport. “Hij pakte uit met een perfectie actie, voorafgaand aan de treffer van Benzema.” 

REUTERS13 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jos driesen

  Dus werner humblé Zidane kent met andere woorden niks van voetbal en gij wel?? Das eentje voor comedy kapers denk

 • Sam El riff

  Geniet van hem idiote ....is beste Belg aller tijde

 • Boarle Moorlooghe

  Pfff, zo geweldig was Hazard niet. Zijn acties leveren nog geen 10% op van deze die Ronaldo daar deed. Maar uiteraard een goede voetballer he.

 • werner humblé

  Och hebt zo van die mensen die klaarkomen als ze hem eens een goeie dribbel zien doen om daarna met de bal hem weer vast te lopen. Speelt ne keer een degelijke match en ze zijn direct verliefd op hem . Ik ben verliefd op Kevin De Bruyne die laat een ploeg draaien nooit egoïstisch , weet waar hij de bal moet leggen en vooral luister heel goed...... Werklust . Hazard! Ligt meer neer of hij voetbalt

 • Stijn Vande Putte

  Gérard Akkermans, Zou zeggen bekijk de fase eens degelijk. Mocht je hé inzoombeeld gezien hebben zou je zien dat de verdediger, hier varane de bal aantikt, waardoor die onder de arm van courtois rolt. Mocht varane de bal niet hebben aangetikt had courtois die gewoon gehad. Communicatiefout dus, maar is alles behalve een blunder van courtois