“Een misverstand”: voetbaltribune in Zuid-Korea is plots gevuld met... sekspoppen

via REUTERS
Nu toeschouwers door de coronacrisis niet meer welkom zijn in de voetbalstadions, moeten teams op zoek naar alternatieven. Soms kan het daarbij misgaan, zo ondervond het Zuid-Koreaanse FC Seoel. De club bood zijn verontschuldigingen aan omdat in de tribunes (per ongeluk) sekspoppen waren geplaatst.

FC Seoel nam het zondag in de K-League op tegen Gwangju. Om de tribunes te vullen, had de thuisploeg een bedrijf ingeschakeld om poppen te leveren zodat de tribunes minder leeg zouden lijken. Maar door een "misverstand" bleken er plots sekspoppen te zijn geplaatst. Die waren gekleed in t-shirts met het logo van de fabrikant van seksartikelen.

Foto's van de poppen (mét mondmasker) deden al snel stof opwaaien op de sociale media, waarna FC Seoel zich haastte om zijn excuses aan te bieden.

"Wij willen ons verontschuldigen bij de supporters. Het spijt ons heel erg", meldde de club op Instagram. "Het gaat om een misverstand met de leverancier en wij verzekeren dat dit in de toekomst niet meer zal gebeuren."

De Zuid-Koreaanse voetbalcompetitie hervatte op 8 mei na een onderbreking van twee maanden. Omdat er geen toeschouwers welkom zijn, nemen heel wat teams initiatieven om de tribunes wat voller te doen lijken. Vaak gaat het om spandoeken, affiches of kartonnen supporters. En dus soms ook om (seks)poppen.

Lees ook: Degryse beleefde weinig plezier aan herstart Bundesliga: “Als we dit maanden moeten volhouden, gaan er veel supporters afhaken” 

via REUTERS
via REUTERS3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • dimitri vermeire

    Dat is eens een keer anders en leuk dan met echte toeschouwers

  • Michel Philippe

    Eerlijk gezegd, ik zie het probleem niet. Degene die daar in sekspoppen zien, zijn die niet geobsedeerd door seks ? Of ze zien in de afbeeldingen veel gelijkenis met iets dat ze in huis hebben ??

  • Wouter Van de Walle

    Ze hadden kleren aan dus ik zie niet in wat het verschil zou zijn met andere poppen :p