“Eden kan Ballon d’Or winnen”: bondscoach Martínez prijst Hazard en praat over eventuele interesse Barcelona

Roberto Martínez op de Spaanse radio.
El Larguero Roberto Martínez op de Spaanse radio.
Roberto Martínez vertoefde gisteren in Barcelona voor een eerbetoon aan Johan Cruijff. Op het evenement sprak de Belgische bondscoach onder meer over zijn toekomst - “Of ik op een dag coach word van Barça? Ik geef op dit moment enkel om EURO 2020.” Op de Spaanse radio haalde Martínez dan weer de loftrompet boven voor Eden Hazard. “Hij is de Michael Jordan van het voetbal. Ik zie hem ooit de Ballon d’Or winnen.” 

Ter gelegenheid van ‘Friends of Johan’ werd Roberto Martínez in Barcelona uitgenodigd om de legendarische Johan Cruijff te herdenken. Daar hoorde ook een interview bij, ook Nederlands bondscoach Ronald Koeman en voormalig Spaans bondscoach Vicente Del Bosque waren van de partij. Martínez werd meteen gepeild of hij zich ooit ziet coachen in Camp Nou - Barça-coach Ernesto Valverde ligt al even onder vuur. “Het enige waar ik nu mee bezig ben, is België op het best mogelijke niveau klaarstomen richting EURO 2020", wimpelt Martínez de vraag af. “Ik geef echt om niets anders. Het zou zelf respectloos zijn om over die vraag na te denken. Ik ben trainer van België, en ook Barcelona heeft een coach.” 

Eden Hazard is a last-pass-player. De Michael Jordan van het voetbal

Roberto Martínez

De interviewer probeerde nog door aan te halen dat dat dan wel zou betekenen dat Martínez ‘s werelds beste voetballer Messi onder zijn hoede zou hebben. “Maar ik heb nu al het geluk om de gouden generatie van België te mogen trainen. Hazard, De Bruyne, Witsel, Lukaku, Vermaelen en vele anderen. Je moet blij zijn met wat je hebt”, was hij duidelijk. 

Koeman, Martínez en Del Bosque.
Twitter Koeman, Martínez en Del Bosque.

Michael Jordan

Zowel op het eerbetoon voor Cruijff als op het Spaanse radiostation El Larguero ging Martínez nog wat dieper in op Hazard. “ Ik denk dat hij zich op dit moment op de top van zijn carrière bevindt, maar jullie moeten beseffen dat in Madrid veel van hem gevraagd wordt. Tegen Eibar en PSG toonde hij zich al zeer gevaarlijk. Ik zie Eden de Ballon d’Or ooit winnen. Als je zag wat hij deed in Frankrijk en bij Chelsea. Dat is het niveau om in aanmerking te komen voor de prijs. He is a last-pass-player. De Michael Jordan van het voetbal. En we moeten ons niet teveel zorgen maken over zijn blessure. (Hazard mist de Clásico wegens een barstje in de enkel), want Eden is iemand die snel terugkeert na een kwetsure. Zijn fysieke conditie is bijzonder goed.” 

En ook Thibaut Courtois - die andere Real-speler - werd nog even aangehaald. “Courtois is de beste keeper ter wereld. Er is geen andere. De manier waarop hij het doel vult, in combinatie met zijn ongelofelijke coördinatie... En hij heeft die persoonlijkheid. Tegen Galatasaray zag ik alvast een geweldige Courtois.” 

Eden Hazard.
Photo News Eden Hazard.4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Lawrence Van Damme

  Toch duidelijk dat Martinez geen realistisch kijk heeft op de zaken. Hazard zal geen ballon d'or winnen als zijn mentaliteit niet veranderd. De wil om te winnen is er nooit genoeg bij hem. Een werelds voetbaltalent maar bijna nooit bepalend genoeg voor zijn team om hem bij de absolute top te plaatsen. Courtois is een top10 keeper. Maar de beste ter wereld momenteel? Komaan zeg overdrijf toch niet. Soit is maar mijn mening uiteraard.

 • swa Jonckheere

  Drie opmerkingen : Hazard is m.i. een zeer goede speler en zou nog groter zijn moest hij meer in één tijd voetballen en zijn dribbelings beperken. En de "gouden generatie" is voor wat mij betreft tot nader order een "bronzen generatie". De trainer selecteert altijd dezelfde spelers en heeft weinig oog voor anderen. Maar kan het heel goed uitleggen.

 • Johan Meulenbergs

  Slaap, kindje slaap … Hazard is een goede speler maar daar stopt het. Hijzelf is een trainer en daar stopt het ook. Heeft met zijn zo geroemde "gouden generatie" rode duivels géén enkele hoofdprijs kunnen pakken tot op vandaag .. dus beetje bescheidenheid is hier wel op z'n plaats vind ik

 • Carlos Simonis

  Net wat Martinez zegt: " Ik denk dat hij ( Hazard) zich op dit moment op de top van zijn carrière bevindt " Kan je nagaan dat Messi en C. Ronaldo al op hun 21e tot nu toe nog steeds aan de top zijn in alle seizoenen. Dit seizoen wil ik Hazard zien schitteren bij Real Madrid en bij de Rode Duivels, deze man kan zo verschrikkelijk goed voetballen, maar weet het soms goed te verbergen. Hij moet in iedere wedstrijd staan, en beslissend zijn.