'Dak AZ-stadion was niet berekend op zonnepanelen'

Photo News
Het was bij AZ bekend dat het dak van het stadion niet berekend was op zonnepanelen. Dat blijkt uit een promotiefilmpje, te zien op De Telegraaf. De videoreportage, gemaakt in het AFAS Stadion, was jaren te zien op internet, maar is na het instorten van het dak niet meer online.

De commercieel directeur van Sunprojects, het bedrijf dat de plaatsing van de panelen realiseerde, gaf aan dat er "een aantal uitdagingen" was. "Waaronder de constructie, die was uiteraard niet berekend op zonnepanelen", aldus de directeur. "Maar samen met onze leveranciers hebben we hiervoor een oplossing bedacht en zijn de zonnepanelen alsnog op het dak geplaatst." Welke oplossing, is onduidelijk. 

AZ laat weten niet bekend te zijn met het filmpje.

Photo News
Photo News
Photo News7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Frank Elen

  dit is toch om te lachen hoop ik? Dergelijk constructie worden berekend op zware sneeuwval etc wat wel iets meer weegt dan een gemiddelde zonnepaneel van 20 a 30 kg stuk.

 • Karel Dierckx

  Ze zullen de constructie wel bedoeld hebben, die het niet evident maakte om de die panelen correct te bevestigen. Het gewicht kan nooit een probleem zijn geweest.

 • marc Deglin

  niet berekend voor onnepanelen , ook niet voor 75 cm sneeuw ?

 • Peter Schijven

  Als dat afdakje het gewicht van een paar zonnepanelen al niet eens aan zou kunnen, hoe zou het dan het gewicht van een dik pak sneeuw kunnen dragen? Ja, want daken moeten in onze streken wel berekend zijn op zware sneeuwval, al komt dat zelden voor.

 • Marc Geerts

  Ne blinde kan zien dat dit dak niet stevig genoeg was voor zulk gewicht. Knoeiende amateurs.