Cruz Azul en Auckland naar halve finales

Vreugde bij Cruz Azul.
AP Vreugde bij Cruz Azul.
Het Mexicaanse Cruz Azul en het Nieuw-Zeelandse Auckland City hebben zich zaterdag gekwalificeerd voor de halve finales van het WK voetbal voor clubs in Marokko. Auckland versloeg het Algerijnse Sétif, de winnaar van de Afrikaanse Champions League, met 1-0. Cruz Azul was na verlengingen met 3-1 te sterk voor het Australische Western Sydney Wanderers.

De Engelse verdediger John Irving zorgde voor Auckland City in de 52e minuut voor het enige doelpunt van de wedstrijd. Auckland, de kampioen van Oceanië, neemt het in de halve finales op tegen het Argentijnse San Lorenzo, de winnaar van de Copa Libertadores. Voor Auckland was het al de tweede wedstrijd op het WK voor clubs, in de vorige ronde versloegen ze het Marokkaanse Tétouan na strafschoppen.

In de andere halve finale neemt Champions League-winnaar Real Madrid het op tegen Cruz Azul. De Mexicaanse club kwam zaterdag nochtans in de tweede helft op achterstand tegen Western Sydney Wanderers, dat zijn voorsprong te danken had aan de Italiaanse middenvelder Iacopo La Rocca. Net voor affluiten zette Cruz Azul-aanvoerder Gerardo Torrado echter nog een strafschop om, waardoor verlengingen zich aandienden. Daarin scoorde Cruz Azul nog twee keer, dankzij de Argentijnse veteraan Mariano Pavone en nog een omgezette penalty van Torrado. Sydney beëindigde de wedstrijd met negen, nadat twee spelers twee gele kaarten hadden gekregen.