"Brussel mijn stad, we vrezen niets!", tweet deze aanvaller

Geoffrey Mujangi Bia.
Photo News Geoffrey Mujangi Bia.
Geoffrey Mujangi Bia heeft zich in de Zwitserse pers kort uitgesproken over de terreurdreiging die België momenteel in zijn greep heeft. De Congolese Belg is een bevoorrecht getuige. Hij groeide op in Molenbeek, dezer dagen volop in het licht van de internationale schijnwerpers.

"Brussel is een smeltkroes van veel verschillende culturen", zegt de ex-aanvaller van Standard aan de Zwitserse krant Blick. "Dat geeft uiteraard soms aanleiding tot confrontaties. De dag van vandaag is het wel ver gekomen. Ik hoop dat de veiligheidsdiensten alles opnieuw onder controle krijgen. Dat er het voorbije weekend in België wedstrijden werden afgelast, is een zware klap voor het voetbal. Maar de veiligheid van de mensen gaat boven alles. Vier kilometer van de plaats waar ik geboren ben, was het zondag bijna een oorlogsgebied. Als je dan bedenkt dat op die plaats mogelijk plannen voor terreuraanslagen worden bedisseld, dan word je vanzelf bang."

Toch blijft Mujangi Bia de zaken langs de positieve kant bekijken. "Brussel mijn stad, we vrezen niets! We zijn samen#vrede", tweette hij recentelijk. Op sportief vlak loopt het na een maand van blessureleed weer op wieltjes voor de grillige aanvaller. In het uitduel bij Young Boys Bern bezorgde hij FC Sion met een geslaagde invalbeurt een 1-1 gelijkspel. Tien minuten voor tijd scoorde Mujangi Bia de gelijkmaker, zijn tweede competitiegoal van het seizoen voor de Zwitserse eersteklasser.Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00