"Barcelona mag geen vervanger Vermaelen aantrekken"

De spelers van Barcelona steunden Vermaelen gisteren voor de match tegen Espanyol met speciale t-shirts. Daarvan overhandigden ze hem ook een gehandtekende exemplar.
Twitter FC Barcelona De spelers van Barcelona steunden Vermaelen gisteren voor de match tegen Espanyol met speciale t-shirts. Daarvan overhandigden ze hem ook een gehandtekende exemplar.

Volgens het Spaanse radiostation Cope mag Barcelona tijdens de komende wintermercato geen vervanger aantrekken voor Thomas Vermaelen. Met het transferverbod van de blaugrana dat nog duurt tot januari 2016, blijft het zo achterin erg krap voor Luis Enrique. Barça had bij de FIFA gepolst naar de mogelijkheid om Vermaelen te vervangen. De Rode Duivel werd vorige week door een Finse toparts geopereerd aan de hamstrings en ligt nog vier maanden in de lappenmand. Omwille van die blessure, had voorzitter Bartomeu gehoopt op een uitzondering wat betreft de strafmaat. Maar daar gaat de FIFA volgens Cope niet op in, wat zou betekenen dat Vermaelen pas volgende winter meer concurrentie achterin krijgt.