#6raciesXavi! Hoe één beeld meer zegt dan duizend woorden

Een foto die is geplaatst door FC Barcelona (@fcbarcelona) op

24 trofeeën in zeventien seizoenen Barcelona voor de 35-jarige Xavi. Bovenstaand shot geeft nog meer dan woorden aan wat dat écht betekent. De middenvelder kan daar zaterdag in zijn laatste match voor Barça nog een 25e prijs aan toevoegen; de Champions League. Een stijlrijker 'adiós' had hij zich niet kunnen inbeelden.

Xavier Hernández Crues stroomde in 1998 vanuit de jeugdopleiding bij Barcelona door naar het eerste elftal. Louis van Gaal haalde hem destijds bij de ploeg. Sindsdien speelde hij meer dan 750 wedstrijden voor de Catalaanse club, waarmee hij acht keer kampioen werd van Spanje, zes keer de Spaanse Super Cup won en driemaal de Spaanse beker veroverde.

Op internationaal vlak won Xavi met Barcelona driemaal de Champions League, tweemaal de Super Cup en tweemaal het WK voor clubteams. 24 trofeeën, stuk voor stuk uitgestald in Camp Nou. Een fantastische foto. #6raciesXavi!

Ter info: zijn trofeeën met de Spaanse nationale ploeg zijn niet tentoongesteld op dit beeld. Met de Selección won Xavi één wereldbeker (2010) en twee Europese kampioenschappen (2008 en 2012)

EPA
PHOTO_NEWS
REUTERS
AP
REUTERS
AP
REUTERS