“116 miljoen euro is te weinig voor Hazard”, maar toch zet Sarri deur open voor Real Madrid

Action Images via Reuters

De deur voor een transfer gaat verder open. Een eerlijke trainer zei iets te veel. Transferbaas Marina Granovs­kaia houdt Real Madrid nog altijd af, maar hoelang nog? Maurizio Sarri hielp haar niet: “De club wil hem liever niet verkopen, maar ik denk dat we zijn beslissing moeten respecteren. Hij zit in zijn laatste jaar, maar als hij de andere beslissing neemt, zullen we daar rekening mee houden. We zullen proberen, maar het is niet makkelijk.” Bij Real wrijven ze zich in de handen. Een extra troef in de gesprekken tussen de clubs die tot gisteren nog altijd niet tot een akkoord leidden. De vraagprijs van Chelsea is nog altijd een struikelblok. Real wil tot 100 miljoen euro betalen. Chelsea wil  meer dan 100 miljoen pond. “116 miljoen euro is te goedkoop op deze markt”, beaamde ook Sarri. “We hebben de prijzen  de afgelopen jaren ook gezien.”

In afwachting van een transfer blijft Hazard toveren. Eén, twee, drie, vier. Elke baltoets was magisch. Het hoofd in Madrid, de ­voeten nog in Londen. Tegen West Ham schudde ­Hazard een doelpunt uit de voeten dat gerust in zijn ‘best of’ mag. Poëzie in beweging. Klasse te over. De collega van de Gazzetta dello Sport, een liefhebber pur sang, veerde recht op de perstribune en klapte ­bewonderend in de handen. Zoveel schoonheid, zoveel vernuft. De Chelsea-fans, van wie het merendeel hem zijn transfer naar Real gunt, genieten ­ervan nu het nog kan. In zeven seizoenen heeft hij het beste van zichzelf gegeven. In het slot legde hij er nog een ­verdiende tweede bij. Op en over ­Cristiano Ronaldo in de alltime ­doelpuntenranking van de Premier League met 85 goals. Op gelijke ­hoogte met Fernando Torres. 

Hazard zelf hield zich op de vlakte. Hij wil zijn transfer naar Madrid nog niet met de mond forceren. Over de gezangen van de West Hamfans dat hij op weg naar Real is: “Ze hebben ongelijk. Ik focus me gewoon op het eind van het seizoen, de strijd voor plaats vier en de Europa League. Daarna zien we wel.” Diplomatisch. Op televisie noemden analisten Jamie Carragher en Gary Neville Hazard te goed voor Chelsea. 

Bekijk ook:
23 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Peter Berg

  Chelsea staat met de rug tegen de muur tenzij ze het er voor overhebben dat Hazard één jaar langer houden 100 miljoen pond kost. Volgend seizoen is hij gratis weg.

 • Nicolas Van Hoecke

  Chelsea moet niet te moeilijk doen of ze zullen er niks voor hebben. Bijtekenen zal hij niet en real is gewoon beter voor hem dan het vake non-voetbal van chelsea. Ze mogen blij zijn dat ze Eden hadden of het zou niet vet geweest zijn bij chelsea.

 • Christiaan Goethals

  Als de nood het hoogst is, is de redding nabij. Voor Real is dat ook het aanwerven van Eden, ze hebben die gast nodig.......kostprijs??????? dat zal hen een zorg wezen.

 • Annick Maeckelbergh

  Zoveel geld verdienen is noch realistisch noch gezond ....is het niet eens tijd dat daar perk en paal wordt aan gesteld? Zelf werk ik met mensen met een mentale beperking die aan sport doen .... Ze kijken elk jaaruit naar de special Olympics, om samen met mensen met een mentale beperking een 3 tal dagen zich een sport vedette te voelen ... Echter moeten ze zelf 300 euro ophoesten(zakgeld) om daar aan deel te kunnen nemen?? begrijp wie begrijpen kan moet al dat geld naar dezelfde zee ?wie helpt

 • Norbert Bauwens

  Eigenaardig dat als er bekend wordt dat een minister ergens een (volgens voetbalnormen povere) ontslagvergoeding krijgt steigert heel het land. Beseft er wel iemand van die steigeraars hoeveel tegen een bal te stampen waard is dat er 116 miljoen Euro voor betaald wordt en dat daarbovenop de stamper ook nog miljoenen moet betaald worden???????? S T A P E L G E K.

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00