Boucaut fluit dit seizoen niet meer in play-off 1

Photo News
Scheidsrechter Alexandre Boucaut wordt dit seizoen niet meer aangeduid voor wedstrijden in Play-off I van de Jupiler Pro League. Dat heeft scheidsrechtersbaas Johan Verbist vanavond bevestigd aan Belga.

Boucaut was gisteren in de wedstrijd Club Brugge-Zulte Waregem (2-1) kop van Jut, nadat hij een vliegende tackle van Henrik Dalsgaard op Ruud Vormer onbestraft liet. De Reviewcommissie riep de vleugelverdediger van Essevee daarvoor op het matje. Ook vorige week werd de 36-jarige scheidsrechter op de korrel genomen. Tijdens Anderlecht-Charleroi (0-1) floot hij geen penalty voor Anderlecht na een vuistslag van Charleroi-doelman Nicolas Penneteau in de nek van Anderlecht-spits Lukasz Teodorczyk.

Om Boucaut, die vanaf 1 juni als semiprofessionele scheidsrechter aan de slag gaat, te beschermen, krijgt hij geen POI-wedstrijden meer toegewezen. "Morgen worden alle prestaties van de scheidsrechters geanalyseerd. Ik zal de situatie dan met hem bespreken", zei Verbist. Mogelijk komt Boucaut wel nog in actie in play-off 2.