Bondscoach Chris Coleman blijft Wales twee jaar langer trouw

REUTERS
Chris Coleman heeft zijn contract als bondscoach van Wales met twee jaar verlengd. Dat heeft hij bevestigd op een persconferentie. De ex-international blijft bij de Welshmen zo aan het roer tot het einde van de campagne voor het WK van 2018.

Coleman trad in januari 2012 aan als opvolger van de betreurde Gary Speed. Met hem aan het roer verloren Gareth Bale en co hun eerste vijf duels, maar daarna ging het een pak beter. Coleman leidde Wales voor het eerst in een halve eeuw naar de eindfase van een EK door in de EK-voorronde knap tweede te worden na de Rode Duivels. Tegen de Belgen werd zelfs vier op zes gepakt (0-0 in Brussel, 1-0 in Cardiff).

"Iedereen weet wat het voor mij betekent om Wales te coachen. Dat ik mijn land deze zomer in Frankrijk kan leiden is een van mijn mooiste momenten uit mijn carrière. Ik ben dan ook bijzonder blij dat ik dat ook in de aanloop naar Rusland 2018 mag doen", aldus Coleman, die naar eigen zeggen ook erg tevreden is dat de nieuwe deal rond is voor aanvang van het EK.

De selectie van Coleman vertrekt dinsdag naar Portugal voor een oefenkamp in de Algarve (24-29 mei). Wales oefent op 5 juni in Stockholm tegen Zweden, een van de opponenten van de Rode Duivels op EURO2016. Op het EK spelen de Welshmen tegen Slovakije (11 juni), Engeland (16 juni) en Rusland (20 juni).