Zulte Waregem verwelkomt Hendrik Deruyck in organisatie

Zulte Waregem heeft de komst van Hendrik Deruyck aangekondigd. Essevee zet "een volgende stap in de onwikkeling en professionalisering van de club", klinkt het, Deruyck wordt afgevaardigde van de raad van bestuur.

"Deruyck komt uit de textielsector en was jaren hoofd van ITC (Tielt) en IVC (Avelgem). Na een tussenstap bij Jaritex werd hij in 2012 CEO van Balta, een textielgroep met 3400 medewerkers", aldus Essevee. "Begin 2016 beschouwde hij zijn opdracht daar volbracht. Als afgevaardigde van de raad van bestuur zal hij de leiding nemen bij de verdere ontwikkeling van de club en de uitdagingen waarvoor Essevee staat", meldden de West-Vlamingen.

"Na de toetrede van Tony Beeuwsaert als aandeelhouder zijn we blij om streekgenoot Hendrik Deruyck te mogen verwelkomen in onze organisatie", klinkt het voorzitter Carl Ballière. Voorts wordt onder zijn leiding een directiecomité opgericht waarin onder meer Eddy Cordier als algemeen manager en Francky Dury als sportief manager zetelen. "Na de oplevering van het nieuwe oefencomplex en de bouw van het nieuwe stadion waarvan de tweede fase volop aan de gang is, meent de raad van bestuur dat hiermee de basis voor de verdere ontwikkeling van de club wordt gelegd."

Zulte Waregem plaatste zich afgelopen seizoen voor Play-Off I, waarin het als zesde en laatste eindigde.