VIDEO: Zulte Waregem verliest van Dortmund, Harbaoui en Derijck zorgden voor deze twee goals

Rv
Essevee hield met zijn basiself één helft gelijke tred tegen een sterk Dortmund. Na rust scoorde Aubameyang de winnende treffer voor de Duitsers, maar dat zal voor Francky Dury slechts bijzaak zijn.

Zwaargewicht als sparringspartner voor Zulte Waregem. Borussia Dortmund, nummer drie in de Bundesliga, kwam aan de aftrap met een stevige basiself. Onder meer de pijlsnelle Aubameyang en wereldkampioen Götze namen het op tegen Essevee. De beste kansen in de beginfase waren voor de Duitsers. Maar Bossut pakte eerst uit met een knappe save op een poging van Götze en zag vervolgens Castro naast besluiten. Dan sprong de bekerwinnaar efficiënter om met de kansen. Een vloeiende aanval via Coopman en De Pauw werd afgerond door Harbaoui – het zelfvertrouwen in zijn eerste interview bleek niet onterecht.

Zes minuten later bracht Dortmund de bordjes weer op gelijke hoogte. Piszczek kopte een hoekschop perfect in de bovenhoek (1-1). Ook Derijck toonde zich efficiënt met het hoofd door snel daarna de 2-1 te scoren. De verdediger is weer helemaal terug. Harbaoui kreeg nadien zelfs de kans om de voorsprong van de bekerwinnaar te verdubbelen, maar stuitte op Bansen. ’t Was een mogelijkheid die Aubameyang aan de overkant niet liet liggen. Hij strafte balverlies van Baudry genadeloos af.

Na rust koos Dury voor een volledig nieuw elftal – in tegenstelling tot Dortmund. In minuut 55 pakte Aubameyang – weer hij – uit met een klasseflits. De Gabonees liet Bostyn kansloos met een schicht in de bovenhoek. De doelman hield de spits tien minuten later van een hattrick door pal te staan op een schot. Ook bij een plaatsbal van Sancho strekt Bostyn zich net ver genoeg uit. Zijn teammaats slaagden er niet in om het kwaliteitsverschil te overbruggen. Alleen Olayinka en Saponjic kwamen nog dicht bij een treffer na rust, maar hun pogingen verdwenen net naast. Toch zal Francky Dury, ondanks de nipte nederlaag, vooral die uitstekende eerste helft onthouden.

Zulte Waregem voor rust: Bossut, De fauw, Baudry, Derijck, Hamalainen, Marcq, Oldrup Jensen, Kaya, De Pauw, Harbaoui, Coopman

Zulte Waregem na rust: Bostyn, Walsh, Heylen, Doumbia, Madu, De Mets, De Sart, Cordaro, Leya Iseka, Saponjic, Olayinka

Basiself Dortmund: Bansen, Sokratis, Zagadou, Durm, Piszczek, Weigl, Götze, Castro, Yarmolenko, Sancho, Aubameyang

23’ 0-1 Harbaoui

29’ 1-1 Piszczek

33’ 1-2 Derijck

42’ 2-2 Aubameyang

55’ 3-2 Aubameyang
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • didier de coster

    zulte gaat moeten opletten dit jaar of ze zakken , met diene rotte appel ;dus harbouie of zoiets geschreven , gaan ze in hun eigen vel snijden , jammer voor die goede fans , maar zie ze zakken

  • christiaan vandenbroucke

    ik denk toch dat ze nog een paar spelers gaan moeten bijkopen om kunnen in te blijven,als ge ziet hoe dat de andere ploegen ook goed gekocht hebben,zal dat te weinig zijn denk ik