Sylla en Kums vechten schorsing aan

Scheidsrechter Boucaut stuurt Sylla van het veld na een robbertje met Jelle Van Damme (Standard).
PHOTO_NEWS Scheidsrechter Boucaut stuurt Sylla van het veld na een robbertje met Jelle Van Damme (Standard).
Zulte Waregem aanvaardt de minnelijke schikkingen van het Bondsparket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) voor Idrissa Sylla en Sven Kums niet. Sylla en Kums verschijnen morgen voor de Geschillencommissie Betaald Voetbal, die de verdere strafmaat zal bepalen.

Beide spelers kregen in de met 4-1 verloren wedstrijd tegen Standard van vrijdagavond een rode kaart van scheidsrechter Alexandre Boucaut. Ook doelman Sammy Bossut en coach Francky Dury werden naar de kant gestuurd. Bossut wordt niet vervolgd, Dury komt weg met 400 euro geldboete.

De 23-jarige Sylla kreeg maandagmiddag een schorsingsvoorstel van één speeldag en 400 euro geldboete, maar de spits uit Guinee weigert die sanctie te aanvaarden. Hij kreeg rood omdat hij betrokken was bij een opstootje met Standard-verdediger Jelle Van Damme. Als de Geschillencommissie de vordering van het Bondsparket bevestigt, is Sylla geschorst voor de komende thuiswedstrijd tegen Lokeren op 10 mei.

Voor middenvelder Sven Kums liggen de kaarten nog moeilijker. Door een schorsingsvoorstel van drie speeldagen en 600 euro geldboete dreigt zijn seizoen er al op te zitten, er staan immers maar drie speeldagen meer op het programma. Zulte Waregem speelt nog tegen Lokeren (thuis op 10 mei), Anderlecht (thuis op 15 mei) en Club Brugge (uit op 18 mei). Ook Kums weigert de sanctie en verschijnt dinsdag voor de Geschillencommissie. Hij kreeg vrijdag van ref Boucaut een rode kaart voor een (te) late tackle op Standard-middenvelder William Vainqueur.

Essevee-middenvelder Kums gaat stevig door op William Vainqueur, de ingreep zal hem rood opleveren.
BELGA Essevee-middenvelder Kums gaat stevig door op William Vainqueur, de ingreep zal hem rood opleveren.
Sven Kums grijpt zich naar het hoofd nadat hij wordt uitgesloten voor een venijnige overtreding op Vainqueur.
PHOTO_NEWS Sven Kums grijpt zich naar het hoofd nadat hij wordt uitgesloten voor een venijnige overtreding op Vainqueur.