Stijn Meert beloftentrainer bij Zulte Waregem

Stijn Meert (l)
BELGA Stijn Meert (l)
Stijn Meert is de nieuwe beloftentrainer van Zulte Waregem. De 35-jarige West-Vlaming is de opvolger van Ronny Verriest, die de overstap naar de A-kern maakte. "Dit is een schitterende kans die ik krijg", reageerde Meert.

"Ik was aangenaam verrast en heb niet lang moeten nadenken. Dit is een grote uitdaging. Jeugd is belangrijk binnen de club. Ik sta te popelen om eraan te beginnen. Naast mijn taken als beloftencoach blijf ik mee mijn schouders zetten onder het scholenproject van de Essevee-Jeugdacademie. Ik zet een punt achter mijn actieve spelerscarrière, maar die knop is al omgedraaid. Ik kan mijn ervaring nu doorgeven."

Meert was al van 2002 tot 2011 als middenvelder bij Essevee aan de slag. De voorbije twee seizoenen speelde hij in derde en tweede klasse bij Moeskroen-Péruwelz en Oudenaarde. In 1995 debuteerde Meert bij zijn jeugdclub Kortrijk, waar hij in 1999 weggeplukt werd door RSC Anderlecht. Bij Anderlecht kreeg hij echter geen speelgelegenheid en na uitleenbeurten aan het Nederlandse MVV en Sint-Truiden volgde een overgang naar Zulte Waregem.