Mbaye Leye trekt voor derde keer naar Zulte Waregem

Mbaye Leye keert terug naar Essevee. De spits van Lokeren heeft een contract van twee jaar met optie op een derde ondertekend bij Zulte Waregem. Voor de Senegalese spits van 32 wordt het 'thuiskomen' aan de Gaverbeek: het is al de derde keer dat hij naar Zulte Waregem trekt. Hij speelde er ook al van 2007 tot 2009 en van 2012 en 2014.

Leye lag nog een jaar onder contract bij Lokeren, maar nadat hij zaterdag terug in het land was na een reis naar Senegal, werden de laatste details rond zijn contract afgehandeld. Joey Dujardin werd ook in de deal betrokken en maakt de omgekeerde weg.

"Ik ben enorm tevreden met mijn terugkeer naar SV Zulte Waregem", vertelde de Ebbenhouten Schoen van 2013. "We zullen samen hard werken voor een goed seizoen bij Essevee. Dit is terug thuiskomen bij de club van mijn hart, bij de club die me heeft laten slagen in het voetbal. Dat ben ik nooit vergeten. Toch voelt het alsof ik nooit ben weggeweest, want ik woon in Waregem en mijn kinderen gaan er naar school."

Vorige zomer nam Lokeren Leye transfervrij over van Essevee. Op Daknam had hij nog een contract tot medio 2016, met optie tot juni 2017. Mbaye Leye speelt sinds 2007 in België. Na twee seizoenen bij Zulte Waregem trok de spits naar AA Gent (2009-2010) en Standard Luik (2010-2011), om vervolgens opnieuw terug te keren naar Essevee en daarna een jaar zijn geluk te beproeven bij Lokeren.