Hoofdaandeelhouder van Zulte Waregem zorgde vannacht voor 5 miljoen extra mondmaskers in ons land

Nicolas Cuypers (aan de telefoon) maakte met zijn team het transport van 5 miljoen mondmaskers mogelijk.
Essevee.be Nicolas Cuypers (aan de telefoon) maakte met zijn team het transport van 5 miljoen mondmaskers mogelijk.
Op de militaire luchthaven van Luik-Bierset zijn deze nacht 5 miljoen mondmaskers aangekomen. Opvallend daarbij was de inbreng van Nicolas Cuypers en Zulte Waregem-hoofdaandeelhouder Tony Beeuwsaert. “Het kostte bloed zweet en tranen maar we maken vandaag het onmogelijke mogelijk.”

Nicolas Cuypers van het Zultse bedrijf Life bvba gebruikte zijn internationaal netwerk in de zorgsector om vijf miljoen mondmaskers het land in te krijgen. Life is de leverancier van AED-toestellen (defibrillators) in het Regenboogstadion. “Samen met Tom Dewitte van AD Delhaize Waregem en Deinze maken we het onmogelijke vandaag mogelijk. We kunnen aan de eerste noden voldoen zodat onze hulpverleners veiliger kunnen verder werken in deze irreële wereld”, vertelt Cuypers.

“Dag en nacht wordt er gewerkt en het kost ons bloed, zweet en tranen. Dit was niet mogelijk geweest zonder een perfecte medewerking van Tony Beeuwsaert. Onze hoofdaandeelhouder van SV Zulte Waregem maakte met zijn Hasseltse luchtvaartbedrijf ASL dit transport op minder dan 48 uur mogelijk. Het zijn zware tijden. Meer dan ooit moeten we respect tonen voor de instanties die dit mee mogelijk maken. De samenwerking met de FOD Volksgezondheid, de Vlaamse overheid, Buitenlandse Zaken, ambassades enzovoort verliep uitstekend.”

De vijf miljoen mondmaskers die in de nacht van donderdag op vrijdag zijn geland in Bierset, zijn in voertuigen van de civiele bescherming overgebracht naar de kazerne Majoor Housiau in Peutie. Vandaar worden de maskers door vrijwilligers van Volksgezondheid en door militairen verder verdeeld over het land.

Photo News7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Wout vanstrealen

  Als alles voorbij is, een degelijke onderzoekscommissie op poten stellen en eens zien wat er nu juist is gedaan door maggie met betrekking tot kledij en mondmaskers, de besteldata en gevolgde wegen, want ik vrees dat ze juist niets of veel te laat in actie is getreden. ook tijd om de reserves aan te leggen zodat jan modaal ook kan beschikken over bescherming, en niet zelf moet beginnen naaien.

 • Dominique Weyen

  Mooi !!

 • Yves Van Rossem

  Knap om dit te verwezenlijken! Als men solidair is met elkaar dan kan men véél samen bereiken. Hiervan kunnen onze "top politici" zeker nog iets leren ...

 • Johan Vervaeck

  Proficiat voor wie Zulte hier weer op de kaart heeft gezet!

 • francois de keyser

  Dank u Nicolas Cuypers en Zulte Waregem-hoofdaandeelhouder Tony Beeuwsaert. De werklust en menslievendheid van deze mensen is lovenswaardig. Dit resultaat kan men niet verwachten van wel betaalde ministers in 'onze' regering.