Essevee test ‘enfant terrible’ van 14 miljoen

Dury in gesprek met Saido Berahino op de training bij Zulte Waregem.
Gianni Barbieux Dury in gesprek met Saido Berahino op de training bij Zulte Waregem.
Opvallende verschijning aan de Gaverbeek: Saido Berahino (25) is deze week op proef bij Zulte Waregem. Een aanvaller van 14 miljoen euro die voor meer fratsen dan flitsen zorgde bij Stoke City.
Gianni Barbieux

Goed anderhalf jaar geleden was het ondenkbaar dat Saido Berahino als tester bij Essevee zou belanden. De Burundese Engelsman was toen een sensatie bij West Brom. Opgeroepen door Roy Hodgson voor de nationale ploeg en in de belangstelling van alle Engelse topclubs. Tottenham deed een bod van 25 miljoen, maar het was Stoke City dat de begeerde aanvaller uiteindelijk voor 14 miljoen binnenhaalde. 

Gianni Barbieux

Voor die investering kregen ‘The Potters’ nog niet veel in de plaats. Amper vijf goals in 56 duels. Bovendien stapelde Berahino de schandaaltjes op. Zo zou hij in zeven weken tijd drie keer vader zijn geworden bij drie verschillende vrouwen. En in februari werd de aanvaller in de vroege uurtjes betrapt op rijden onder invloed, nadat hij op de vlucht was voor een bende overvallers. Lees hier een overzicht van al zijn fratsen.

Gianni Barbieux

Stoke City heeft helemaal genoeg van het zorgenkind. De club uit de Championship wil het contract ontbinden en laat de spits alvast op proef meetrainen bij Zulte Waregem. Benieuwd of Francky Dury hem wel op het rechte pad kan houden...

Als aanvaller van West Bromwich.
ap Als aanvaller van West Bromwich.4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Roos Desreveaux

  waregem moet hem proberen te huren, misschien dat hij van zijn zotte kuren dan afgeraakt als hij op de buiten ontwaakt, en Harbaoui had toch ook van die rare manieren, maar was vorig seizoen 1 van de beteren van Waregem.

 • Marc Lefebvre

  Mulinho Inderdaad deze speler past niet in een clubje als de Racing Waregem; daarentegen bij Zulte W best wel

 • didier de coster

  geen kans voor onze goede jeugd maar wel voor zo pipo's , niet te begrijpen ; cobw

 • Mulinho Kingsley

  Als hij zijn kopke er bij kan houden .. zeer goede voetballer... de vraag is dan wat doet zo’n speler bij een clubje als waregem?