Essevee-fan schenkt 5.975 euro aan goeie doel Mbaye Leye

RV
Zulte Waregem-supporter Hubert Goethals heeft zich van zijn beste kant laten zien. Naar aanleiding van zijn 65ste verjaardag schonk hij 5.975 euro aan Keur Tippi, het sociale project waar Essevee-icoon Mbaye Leye peter van is.

Het project 'Keur Tippi' richt zich op analfabete Senegalese vrouwen uit Mbour. De doelstelling is om hun maatschappelijke positie te versterken door hen een brede waaier aan vormingen aan te bieden. Zo biedt de opleiding niet alleen lessen aan om de vrouwen te leren lezen en schrijven, maar wil ze een ruimere impact bieden door het aanleren van het Frans te combineren met de technische vaardigheid 'naaien'. Ook wil Keur Tippi binnenkort een sociale onderneming beginnen, waarin de studentes betrokken zouden worden. De Senegalees Mbaye Leye, topschutter aller tijden van Zulte Waregem en de huidige aanvoerder, is sinds 2011 de peter van het project.

Het is dankzij de betrokkenheid van Leye dat Hubert Goethals Keur Tippi leerde kennen. De hevige supporter van Essevee, die zaakvoerder is van Sani-CV-Import (een pionier in de zonne-energie) en tweewekelijks in het Regenboogstadion terug te vinden is, besloot dan ook om het initiatief te steunen. In plaats van zélf cadeaus voor zijn 65ste verjaardag te incasseren, verkoos Goethals om een actie te organiseren ten voordele van Keur Tippi. Hij haalde zo in totaal 5.975 euro op. In november gaat Goethals mee op inleefreis naar Mbour, waar hij zelf kan beleven hoe Keur Tippi, met onder meer zijn fondsen, inspanningen levert voor de plaatselijke vrouwen.

Dorine Verschuere van Keur Tippi, die zelf al meermaals naar Mbour reisde, is uitermate tevreden met de schenking: "Dit geld stelt ons in mogelijk staat om een stuk grond te kopen - de onderhandelingen lopen. Daarop zouden we een gebouw kunnen plaatsen met acht lesokalen, wat het niveau van de opleiding alleen maar ten goede zou komen. Ik wil Hubert dan ook uit de grond van mijn hart bedanken. We appreciëren zijn engagement enorm."

Ook Leye toonde zich dankbaar. De spits, die zich zelfs reeds meermaals inzette om Keur Tippi financieel te steunen, ontving Hubert en Dorine op het oefencomplex van Zulte Waregem en ging met het duo op de foto.