Bossut heeft schedelfractuur en zware hersenschudding na botsing en blijft deze nacht in ziekenhuis ter observatie

Sammy Bossut.
Photo News Sammy Bossut.
Zulte Waregem-doelman Sammy Bossut (34) heeft in het oefenduel tegen AA Gent een zware hersenschudding en een schedelbreuk opgelopen. De keeper werd afgevoerd naar het Universitair Ziekenhuis van Gent en blijft er deze nacht ter observatie. 

Bossut (34) maakte een zware botsing met Jordan Botaka. Hij werd minutenlang op het veld verzorgd en nadien met een draagberrie afgevoerd. Hij kreeg daarbij applaus van alle (weinige) aanwezigen - de match ging immers door achter gesloten deuren. Bossut liep een zware hersenschudding en een schedelfractuur op. Bossut onderging verdere onderzoeken in het Universitair Ziekenhuis van Gent en blijft er deze nacht ter observatie. 

“Veel beterschap”, stak Simon Mignolet zijn collega-doelman op Twitter een hart onder de riem. Bossut speelt sinds 2006 in het Regenboogstadion en keepte al meer dan 400 wedstrijden voor Essevee. 

Het incident doet terugdenken aan de botsing van Petr Cech. Op 14 oktober 2006 kwam de Tsjechische doelman van Chelsea hard in aanraking met de knie van Reading-spits Stephen Hunt. Ook hij werd minutenlang op het veld verzorgd en had een schedelfractuur. Na een revalidatie van twee maanden keerde hij in januari 2007 terug op het veld. Sindsdien keepte hij telkens met een helm. 

Zulte Waregem won de wedstrijd met 2-1 dankzij een ijzersterke start. Beide teams eindigden de match met tien
13 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Sharon Vandewaetere

  Spoedig herstel Sammy, vanwege een Club-supporter

 • NIELS DE SMET

  Spoedig herstel bos !!

 • Marc Lenaers

  Veel beterschap sammy

 • Eric Leysen

  Veel beterschap gewenst vanuit Turnhout.

 • tony De Vriese

  Veel beterschap wi topper