Boete van meer dan 83.000 euro blijft onbetaald: arrestatiebevel uitgevaardigd tegen Berahino (Zulte Waregem)

Photo News
Zulte Waregem-spits Saido Berahino lijkt in vieze papieren te zitten. De voormalige aanvaller van Stoke kreeg eerder dit jaar een boete opgelegd van zowat 83.000 euro omdat hij dronken achter het stuur van zijn wagen was gekropen. Zelf zegt hij dat het om een misverstand gaat.

Vanochtend moest de 26-jarige Burundees dan ook gaan uitleggen voor de rechtbank in Willesden (noord-west Londen) waarom die zware boete nog steeds niet is vereffend, maar hij stuurde zijn kat. Reden genoeg voor de rechter om een arrestatiebevel uit te vaardigen tegen de man die in negen wedstrijden al vier keer scoorde voor Essevee. 

Bij Zulte Waregem maken ze zich voorlopig geen zorgen. Berahino zou geen uitnodiging hebben gekregen voor vandaag, de club hield er rekening mee dat de speler pas maandag zou afreizen naar Engeland voor de zitting. 

Berahino spreekt zelf van een misverstand. “Dit zal snel uitgeklaard worden. Op dit moment kan ik er niets over zeggen.”

Eind vorige maand deed Berahino over die feiten al zijn verhaal in een interview met uw krant. “Toen ik aan het uitgaan was met mijn vriendin en een vriend, werden we overvallen. Ik sprong daarna in mijn wagen en parkeerde mij wat verderop. Ik reed slechts tien seconden maar de politie hield mij tegen en legde mij een ademtest op. Ik was om 5 uur ’s ochtends in het politiebureau. Mijn makelaar kreeg om 7.15 uur telefoon van een krant en om 8 uur stond het breed uitgesmeerd in de media. Zonder dat iemand wist hoe het écht in elkaar zat.”
17 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Ludo Wouters

  Die leugens zal zijn advocaat hem wel in zijn oor hebben gefluisterd. Ik ben benieuwd of die Engelse rechters ook zo wereldvreemd zijn zoals de onze hier in België

 • YVES SCHELLEKENS

  Beboeten zoals in Duitsland, ze kijken naar de loonbrief, veel beter, hoe rijker hoe duurder.

 • Frank Van Hevel

  Die kan ook slecht liegen zeg.

 • Tom Der Kinderen

  Neem daar eens een vb aan rechtertjes van hier. Als ze de bedragen verdien moet de boete even groot zijn en voeten vegen eraan is a la minute achter de tralies.

 • Joris De Crom

  Joris De Crom Ze denken steeds dat ze on genaak baar zijn, om dat ze tegen een balletje kunnen trappen. Wat doet een topsporter? om 5 h s' morgens. Als het zo een zwaar sport is, zou ik al lang in het bed liggen. Andere topsporters zweren alkohol af tijdens het zesoen.