Zulte Waregem zet buren van KV Kortrijk een hak en doet gouden zaak in PO2

BELGA
Zulte Waregem
ZWA
Zulte Waregem ZWA
3
0
KV Kortrijk KVK
KVK
KV Kortrijk
Zulte Waregem heeft vanavond op de vijfde speeldag van play-off II A de West-Vlaamse derby gewonnen. Zulte won thuis met 3-0 van Kortrijk en deed zo een goede zaak in de race om een ticket voor de Europa League.

Na enkele missers kwam Zulte Waregem in de 43e minuut dan toch tot scoren. De Kortrijkse verdediging liet Theo Bongonda te veel ruimte, waarop de aanvaller de doorgekopte bal van Hamdi Harbaoui makkelijk met het hoofd in doel kon deviëren. Ook in de tweede helft was het voornamelijk de thuisploeg die het tempo aangaf. Essevee had echter een strafschop van Hamdi Harbaoui nodig om de score verder op te drijven. Die kwam er na een fout van Christophe Lepoint op Peter Olayinka. Nadien was het over en out voor de Kortrijkzanen. Onur Kaya besloot de wedstrijd in de 83e minuut met een prachtig doelpunt vanop de rand van de zestienmeter.

In het klassement van POII A diept leider Zulte Waregem (13 punten) zijn voorsprong op eerste achtervolger Kortrijk (9 punten) uit tot 4 punten. 

Photo News
Photo News
BELGA
Photo News
BELGA3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • jan vandaele

    Dikke nek DeBoeck weet nu ook wat verliezen is

  • Regis Desmet

    Ja we hebben misschien 2 strafschoppen gekregen die er geen waren maar als je over heel het seizoen kijkt hebben we veel meer strafschoppen tegengekregen die er ook geen waren dat is voetbal. Maar wat mij hier stoort is het woord gebruik ! Een hak zetten dat is iets doen op een laffe manier om de andere uit te schakelen en Zulte heeft gisteren verdiend gewonnen dus hebben ze zeker geen hak gezet, hou dergelijke uitdrukkingen voor waar ze horen namelijk bij de politiek en niet in de sport

  • Romain Nolf

    Kortrijk was nergens moesten dinsdag tegen Leuven al hebben verloren maar kregen 2 strafschoppen die er geen waren !