Zesde makelaar in verdenking gesteld in voetbalschandaal, verloofde van Vertenten wacht op beslissing van raadkamer

Hetty Boons, de verloofde van scheidsrechter Bart Vertenten.
BELGA Hetty Boons, de verloofde van scheidsrechter Bart Vertenten.
De Tongerse onderzoeksrechter in het onderzoek naar fraude en omkoping in het Belgisch voetbal heeft spelersmakelaar Thomas Troch in verdenking gesteld voor criminele organisatie en omkoping. De man is wel vrijgelaten onder voorwaarden. Vandaag verschijnen negen verdachten in het voetbalschandaal voor de raadkamer, die moet beslissen of hun aanhouding wordt verlengd.

Thomas Troch werkt samen met Walter Mortelmans , bij het makelaarsbureau International Sport Management (ISM). Mortelmans werd vorige week voor dezelfde tenlasteleggingen in verdenking gesteld en ook vrijgelaten onder voorwaarden. ISM heeft redelijk wat (ex-)spelers van Waasland-Beveren en KV Mechelen in zijn portefeuille. De enige voetballer die in verdenking is gesteld in de zaak, OHL-spits Olivier Myny, zat vorig seizoen in Beveren en ligt onder contract bij ISM. Troch is de zesde makelaar die in het voetbalschandaal in verdenking wordt gesteld.

Intussen verschenen negen verdachten in het voetbalschandaal vanochtend voor de raadkamer, om te vernemen of ze langer achter de tralies moesten blijven. De negen - onder hen de topmakelaars Mogi Bayat en Dejan Veljkovic - zitten sinds eind vorige week in de cel op verdenking van lidmaatschap van een criminele organisatie, witwaspraktijken en matchfixing.

Hetty Boons, de verloofde van scheidsrechter Bart Vertenten die ook werd aangehouden, loopt rond bij het gerechtsgebouw in Tongeren waar haar toekomstige man voor de raadkamer moet verschijnen. Zo’n dertig persmensen staan al sinds vanochtend urenlang te wachten op nieuws van de raadkamer die achter gesloten deuren plaatsvindt.

BELGA

De zitting werd tot 13 uur geschorst. Dat is vernomen van de advocaten, die het gerechtsgebouw buiten wandelden. Tot nu toe hebben slechts twee raadslieden van de hele batterij advocaten hun pleidooi kunnen houden. Onder meer Jean-Philippe Mayence, Sven Mary, Nathalie Buisseret, Frank Marneffe, Dimitri de Béco, Hans Rieder, Kris Luyckx, Frédéric Thiebaut, Dirk Dewandeleer, Bert Partoens en Pieter Helsen stapten zonder iets concreets te zeggen naar buiten.

BELGA
Photo News
Advocaten Kris Luyckx en Sven Mary (hieronder) komen aan bij het gerechtsgebouw in Tongeren.
Sebastien Smets - Photo News Advocaten Kris Luyckx en Sven Mary (hieronder) komen aan bij het gerechtsgebouw in Tongeren.
Sebastien Smets - Photo News14 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Verstappen Martine

  Tiens en ze wist van niks en haar toekomstige man is onschuldig ?

 • Fons Billen

  Mev Boons dacht ook al dat haar schaapjes op het droge stonden !

 • bart vansteenkiste

  allemaal lekker verder brommen , voor uw schoon ogen laten ze die niet los hoor haha , als 1 scheidsrechter al 1% heeft gekregen haha .. wat als de andere scheidsrechter 2% heeft gekregen haha , wat een show , queen zou zingen the show must go one ...

 • Johan De Boeck

  Een proces wordt tegenwoordig niet meer in de rechtbank gevoerd. Triestige evolutie. En dan de commentaren van sommige lezers.

 • Dirk Hermans

  Dat deze vrouw zo publiekelijk haar man durft te verdedigen in dit schandaal;daar kan ik niet bij.