Wouter Vandenhaute weigert voetbalplannen op te bergen: "Na Anderlecht nog contact gehad met drie andere clubs"

Jan Aelberts
Twee maanden na zijn afgewezen bod op voetbalclub Anderlecht toont Woestijnvis-baas Wouter Vandenhaute zich een goede verliezer, al weigert hij zijn voetbalplannen op te bergen. "Ik ben 56: ik ga niet nog eens tien jaar wachten om iets in het voetbal te doen", aldus Vandenhaute vandaag in Knack.

"Ik wens Marc Coucke veel geluk en hoop dat het snel weer beter gaat met Anderlecht", klinkt het sportief. Een Belgische investeerdersgroep die zich "vrienden en fans van Anderlecht" noemde had eind december vorig jaar een bod gedaan op Anderlecht. Ze zouden samen 45 miljoen euro betalen voor zestig percent van de aandelen. De afloop is bekend: uiteindelijk viel de keuze op toenmalig KVO-voorzitter Marc Coucke.

In de wandelgangen klonk het dat Beerschot Wilrijk nadien in het vizier van Vandenhaute kwam. En de Antwerpenaren waren niet de enigen die aan de mouw van de gewezen sportjournalist trokken. "Op het moment dat het verhaal met Anderlecht niet doorging, hebben drie andere clubs mij aangezocht: Lierse, Lokeren en Beerschot. Alleen bij Beerschot heb ik aangegeven dat ik misschien wel een gesprek wilde hebben, maar tot onderhandelingen is het nooit gekomen."

Ook in een verder verleden kwam Vandenhaute al in de verleiding om een voetbalavontuur aan te gaan: "Ik heb in 2011 de kans gehad om in Standard te stappen, maar dat was toen met de overname van de tv-zenders VIER en VIJF niet aan de orde. Drie jaar ervoor heb ik de kans gehad om OGC Nice te kopen."
Vandenhaute steekt zijn ambities om in het voetbal te stappen niet onder stoelen of banken. "Ik ben 56: ik ga niet nog eens tien jaar wachten om iets in het voetbal te doen", besluit hij.

Jan Aelberts18 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Guido Delrio

  Waar was hij toen Beerschot failliet was?

 • Marc Van Den Berghe

  Met voldoende geld kan iedereen een bestaande profclub kopen, maar een kleine amateurclub naar de top brengen... dat is pas ondernemen.

 • philippe dusablon

  Jakkes wat een weerzinwekkend man is dat.

 • Patrick Weyers

  De stadions gaan weldra nog maximaal voor de helft of minder gevuld zijn. Wie wilt er nog gaan kijken deze grote geldgedrochten. Wie wilt er zich nog "fan" noemen? De supporters worden gewoon belachelijk gemaakt.

 • Patrick Braekeveldt

  Welke club het ook wordt ,de tribunes voor het plebs worden afgebroken en enkel loges voor de rijken om te netwerken .