Wout Faes: "Dubbel jammer omdat we op het niveau van Spanje zaten"

BELGA
Ook bij Wout Faes heerste grote ontgoocheling na de 2-1-nederlaag tegen Spanje tijdens de tweede groepswedstrijd op het EK U21. Door die nederlaag zijn de Belgen uitgeschakeld. "En dat is enorm zuur", liet Faes noteren. "We hebben vandaag getoond dat we bij een topland als Spanje ons wagonnetje konden aanhaken."

"De uitschakeling is heel teleurstellend omdat ze er komt tegen een heel sterk Spanje", begon de centrale verdediger. "Ik vind dat we een heel goede wedstrijd spelen, maar in de laatste minuut slikken we de beslissende tegentreffer. We hebben vandaag een reactie getoond na de nederlaag tegen Polen. Als we hier nu zwaar verloren hadden, wisten we dat dit een stapje te hoog was. Maar dat was het niet. We konden aanpikken bij Spanje."

"We wisten dat dit een heel andere match zou worden", vervolgde Faes. "Dit is een heel goed voetballende ploeg. Ze hebben ook veel kansen gehad, maar ook wij hadden op het einde de mogelijkheden om te winnen. We missen onze kansen dan weer. Dat is efficiëntie. De coach heeft het ons voor de match ook gezegd. Dit moeten we meenemen naar de toekomst." 

BELGA7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Leo Van Rillaer

  En toen werd hij wakker!

 • Maria de swert

  Nog heel veel boterhammen eten en blijven oefenen !!!

 • eric debanne

  Niveau Spanje ......? Dit is een zwakke ploeg niet meer dan dat ! Spanje te sterk voor deze lichting

 • Germain De Block

  Heeft die in een andere match meegespeeld.al 2 matchen op rij een blunderende verdedeging en een schietkraam voor de doelman.al wat te hoog in het bolletje denk ik dan.

 • Jan Jansen

  Die Wout heeft zeker naar een andere wedstrijd gekeken... »op het nivo van Spanje »??? Belgie helemaal weg gespeeld door Spanje!