Woedende KV Kortrijk-kapitein Van der Bruggen pleit voor terugkeer Vertenten en Delferière: “Ze waren niet voor niets nummer één en twee”

BELGA
Onbegrip en woede gisteravond bij Hannes Van der Bruggen. De kapitein van KV Kortrijk wees met de beschuldigende vinger naar de arbitrage na de 1-2-nederlaag tegen Charleroi. Ref Nathan Verboomen was de gebeten hond. 

“Ik denk dat ik rood van woede ben. En het is ook gewoon omdat het niet de eerste keer is”, vertelde Van der Bruggen voor de microfoon van Play Sports. Op Sclessin (2-1) voelden de Kerels zich benadeeld nadat Standard een bijzonder licht toegekende strafschop kreeg, terwijl in de thuismatch tegen AA Gent (1-2) KVK géén elfmeter kreeg voor een soortgelijke fase.  

“Ik vind dat het eens mag gezegd worden: het niveau van de scheidsrechters in België is gewoon niet goed genoeg. Zolang het niet bewezen is dat sommige scheidsrechters die nu aan de kant worden gezet iets fout deden... Waarom krijgen die jongens geen kans om hun vak opnieuw uit te oefenen?” Een opvallende verwijzing naar refs Bart Vertenten en Sébastien Delferière, die geschorst werden voor hun aandeel in operatie ‘Propere Handen’. “Want zowel Vertenten als Delferière waren in mijn ogen heel goede scheidsrechters - niet voor niets nummer één en twee. Dus ja, waarom niet? Het kan alleen het niveau ten goede komen, denk ik.”  

De KV Kortrijk-spelers gaan verhaal halen bij ref Nathan Verboomen.
Photo News De KV Kortrijk-spelers gaan verhaal halen bij ref Nathan Verboomen.26 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Wilfried Van noten

  Verboomen is één van de slechtste scheidsrechters in 1ste klasse. maar hij fluit gewoon ook op het niveau van onze jupiler competitie. zeer matig dus.

 • Joery Goubert

  De nr 1 in oplichting. Mensen belogen en wedstrijd vervalsing. Die heeft zeker een centje gekregen. Nooit meer fluiten. En voetballers die er aan mee doen levenslang schorsen. Dat moeten ze doen.

 • Chris Cools

  Het hele voetbalwereldje is rot tot op het bot, dat wordt met de minuut duidelijker.

 • Kristof Van den Hauwe

  Het klopt dat het niveau van de arbitrage de laatste jaren in België dramatisch is! En dat de KBVB dit niet wil inzien! Maar de mogelijks verdachte scheidsrechters haalden evenmin niveau en blijven nog steeds verdacht! Dus hen terughalen lijkt echt geen optie! En de reactie van KVK is bovendien fel overdreven!

 • FRANK BERTELS

  Schorsen deze dommerd