Exclusief voor abonnees

Wie is voor of tegen de BeNeLiga en waarom? De resultaten van een rondvraag bij onze eersteklassers

.
HLN .
Wie is voor of tegen de BeNeLiga en waarom? Een rondvraag de voorbije weken bij de voorzitters, coaches en aanvoerders geeft de teneur bij onze eersteklassers weer over de samensmelting met de Nederlandse Eredivisie. Een overzicht. 

Je hebt 5% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis26 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • marc castermans

  Het zal het niveau en de slagkracht van de Belgische clubs alleen maar vergroten en meteen zullen ze dan een vijfde grote competitie vertegenwoordigen, met alle voordelen vandien. Voor kleinere ploegen dient een oplossing gevonden te worden want zij zullen zonder financiële hulp overkop gaan.

 • willy Adriaenssens

  Het valt wel op zoals verwacht ,clubs die in de onderste regionen van het klassement verkeren tegen zijn . Normaal ze gaan minder interessant worden voor de toeschouwers en worden in principe gedegradeerd naar tweede klasse.

 • rik cappelle

  Ga je dan met STVV Eupen Beveren-Waas en Cercle Europees spelen misschien Patrick ? En een inferieure "nationale" competitie blijft nationaal hé !!!

 • Peter Nulens

  De BeNe liga is een schitterend idee. Enkel dan zulen Belgische clubs nog kunnen concurreren met de Big 5! Schaalvergroting, ja!!! 28 miljoen inwoners? Dat kan niet misgaan!

 • Raymond De Ridder

  Als nva het land splitst is er geen be meer in deze liga en stelt de vraag zich niet.