White Star Woluwe wordt 'Royal White Star Bruxelles'

kos
De nieuwe voorzitter van White Star heet Charles Simar. Pierre François wordt benoemd tot CEO. Dat liet de tweedeklasser weten na haar Algemene Vergadering vandaag. Op de AV werd ook beslist de club om te dopen tot 'Royal White Star Bruxelles', zo staat te lezen op de website van de club.

Noureddine Zaiour krijgt de jeugdopleiding in handen, Cisco Ferrera blijft aan als coach. De club benadrukte dat ze in het Fallonstadion in Sint-Lambrechts-Woluwe zal blijven spelen. "De geruchtenmolen die de afgelopen weken op gang kwam rond een eventuele verhuis naar Antwerpen had geen enkele gegronde aanleiding."

White Star kende een zeer tumultueus einde van het afgelopen seizoen. De club werd in april overgenomen door Gulf Dynamic Challenge, een groep investeerders uit Dubai.

Als nummer één tijdens de winterstop plaatste White Star zich voor de eindronde in de tweede klasse. Daarna werd de club een licentie voor het volgende seizoen geweigerd door de Belgische voetbalbond (KBVB). De "étoiles" (naar hun logo, de witte ster) haalden de licentie toch binnen bij het BAS, en konden dan toch een gooi doen naar een plaats in eerste klasse.

White Star eindigde in de eindronde als vierde en laatste, met 1 punt uit zes wedstrijden.

Pierre François.
BELGA Pierre François.