White Star en RWDM spelen volgend seizoen samen in Molenbeek

BELGA
De onderhandelingen tussen White Star Brussels-voorzitter John Bico en de gemeente Molenbeek over een verhuis van de club naar het Edmond Machtensstadion zijn afgerond. Dat zegt Ahmed El Khannouss, Molenbeeks schepen voor Sport, aan Belga. "Alles moet nu wel nog goedgekeurd worden door het schepencollege en de gemeenteraad, maar dat zijn slechts formaliteiten."

De komst van John Bico en diens tweedeklasser White Star Brussels naar Edmond Machtens heeft niet meteen verstrekkende gevolgen voor RWDM Brussels, dat tot nu toe alleen in het stadion speelde. "Beide clubs zullen het stadion volgend seizoen moeten delen", zegt El Khannouss. "Het wordt dus een situatie zoals die in het Jan Breydelstadion in Brugge, waar Cercle en Club afwisselend hun thuismatchen afwerken. Dat is een kwestie van goede planning. Het gaat voorlopig om een akkoord voor één seizoen, nadien zullen we de situatie evalueren."

Onderhoud
Voor de gemeente betekent het ook een kost minder, want waar Molenbeek de voorbije jaren het onderhoud van het stadion zelf bekostigde, zullen White Star en RWDM vanaf nu zelf voor de kosten moeten opdraaien. "We maken ons daar geen zorgen over, want John Bico heeft een goede relatie met ons. Het is een man die regels respecteert, in tegenstelling tot Johan Vermeersch", haalt Khannouss ook nog even uit naar de RWDM-voorzitter, die al liet uitschijnen volgend seizoen te willen vertrekken.

Schepencollege
"Vrijdag is er al het schepencollege van de gemeente Molenbeek. Daar zou het akkoord met Bico goedgekeurd moeten worden. Nadien zal het nog doorgenomen worden op de volgende gemeenteraad", besluit El Khannouss. Enkel de eerste ploeg van White Star maakt de overstap. De jeugdschool blijft actief in het Fallonstadion in Woluwe.