White Star Brussels moet opnieuw forfaitnederlagen vrezen door schulden

White Star Brussels dreigt opnieuw competitiewedstrijden te gaan verliezen met forfaitcijfers. De Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft de Brusselse club uit de eerste amateurliga "in aanleg van schorsing van sportactiviteiten" geplaatst.

De KBVB stelt White Star in gebreke voor verschuldigde bedragen aan de bond. De club van sterke man John Bico werd per aangetekend schrijven aangemaand om zijn schuld in te lossen, zonder resultaat. WS Brussels heeft tot volgende week woensdag om de bewijsstukken voor de afbetaling van zijn schulden voor te leggen. Als de club ook daar geen gehoor aan geeft, riskeren de Brusselaars opnieuw geen voetbalwedstrijden te mogen spelen.

In december verloor White Star de thuiswedstrijd tegen KSV Oudenaarde met 0-5 forfaitcijfers, nadat de club geschorst was omdat de financiële verplichtingen niet werdens nagekomen. Een week en een dreigement tot competitieboycot later werd de schorsing opgeheven. Vorig jaar werd White Star nog kampioen in tweede klasse, maar volgde desondanks een degradatie omdat er geen licentie betaald voetbal bekomen werd. Nu staat White Star op de voorlaatste plaats in de eerste amateurklasse.