Westerlo wint topper van Lommel met zware cijfers en loopt 4 punten uit in 1B

Lukas van Eenoo trof raak met een afstandsknal.
BELGA Lukas van Eenoo trof raak met een afstandsknal.
Niet KV Mechelen, Beerschot-Wilrijk of OH Leuven heeft de beste start in 1B genomen, wel het Westerlo van Bob Peeters. De Kemphanen wonnen thuis met 4-1 van het verrassende Lommel en lopen 4 punten uit op het achtervolgende duo Lommel en Beerschot-Wilrijk, dat vrijdag al van KV Mechelen won.

Voor Westerlo scoorden Jens Naessens (3' en 53'), Lukas Van Eenoo (34.) en Kurt Abrahams (61'). Jens Naessens, ex-spits van Zulte Waregem en KV Mechelen, zit al aan zes goals in zes matchen, terwijl ook de snelle Zuid-Afrikaanse aanvaller Abrahams de laatste weken goed bij schot is. Hij zit aan drie goals in drie matchen. Pas daarna kon Lommel wat terugdoen: in de 65e minuut profiteerde de Portugees Leonardo Rocha Miramar van een misverstand tussen Biset en Van Langendonck (4-1), waarna ook Claes en Vermijl gevaarlijk waren. De Lommelse opflakkering was van te korte duur, zodat Westerlo zijn leidersplaats in de stand van de eerste periode verstevigt. 

'Westel' heeft nu 13 punten. de promovendus volgt samen met Beerschot Wilrijk met 9 punten. Vier ploegen staan met 6 op 18 op de laatste plaats: Tubeke, KV Mechelen, Roeselare en OH Leuven. Volgende week trekt Lommel naar Beerschot-Wilrijk, terwijl ook KV Mechelen - Westerlo op het programma staat.

Naessens in een luchtduel met Bitsindou.
BELGA Naessens in een luchtduel met Bitsindou.6 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • didier de coster

  heb respect voor westerlo , altijd gehad trouwens , familieploeg en toffe fans , horen thuis in eerste klasse, liever dan een vreemdelingenlegioen als eupen en moeskroen , hopelijk tot volgend seizoen mannen van de kempen !! aagentfan

 • frankie bressinck

  Hierse, daarse Westel die toch met 8 Belgen en de Peeters is daar toch trainer hé? Dat Beerschot en KVM daar eens een voorbeeld aan nemen!

 • Koen Vanderschelden

  Hopelijk komen ze terug naar 1a. Toffe verplaatsing om te maken en gezellige mensen in het cafeetje daar recht over.

 • Stijn Michiels

  Haps, Go Westel !!!

 • Frans Peeters

  Mooi zo. Westel heeft de symphatiekste club van het land!