Westerlo valt licentie van Moeskroen aan via rechtbank

BELGA
Westerlo heeft bij de rechtbank van eerste aanleg in Brussel een verzoekschrift tot nietigverklaring van de licentietoekenning aan Moeskroen neergelegd. Dat schrijft RTBF vandaag en wordt door algemeen bestuurder Wim Van Hove bevestigd. 

De juridische démarche zat al een tijdje in de pijplijn, maar is nu effectief ingezet. Voor de vijfde keer in zes jaar tijd slaagde Moeskroen er begin mei in via het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) zijn proflicentie op zak te steken. Westerlo, dat al een tijdje met man en macht probeert aan te tonen dat makelaars de dienst uitmaken op Le Canonnier, kondigde prompt juridische stappen aan. 

"We moeten helaas vaststellen dat dergelijke opeenvolgende beslissingen alleen maar tot het failliet van het licentiesysteem leiden en de controlefunctie van het BAS op de helling plaatsen", klonk het begin mei in Het Kuipje. "De waarheid in deze zaak zal gelet op de verschillende gerechtelijke procedures (buiten het BAS) zeker nog aan het licht komen. Westerlo zal alles in het werk blijven stellen om dit te bewerkstelligen."

De Kemphanen dienden deze week een zogenaamd verzoekschrift tot nietigverklaring in bij de rechtbank in Brussel tegen de uitspraak van het BAS. Een arbitrale uitspraak is in principe niet voor beroep vatbaar, maar het gerechtelijk wetboek voorziet in specifieke gevallen wel nog een ultiem reddingsmiddel. Dat kan onder meer wanneer de uitspraak in strijd is met de openbare orde, zoals bijvoorbeeld een schending van de rechten van verdediging, of een karige motivering van een arbitragehof. Westerlo verwijt het BAS onder meer vooringenomenheid en meent dat er fouten zijn gebeurd in de procedure. De arbiters zouden met twee maten en twee gewichten meten.

Westerlo roert zich overigens op verschillende fronten. Als tussenkomende partij verdedigt de 1B-club haar belangen in de procedure die Waasland-Beveren voert tegen de beslissingen van de Pro League genomen op 15 mei. Daarnaast legden de Kemphanen recent ook klacht neer bij de Belgische Mededingingsautoriteit (BMA) tegen de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) en de Pro League, in de nasleep van de gestemde competitiestop beslist door de algemene vergadering op 15 mei.

Photo News3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Paul Mulder

    Vraag me steeds meer en meer af wanneer de nieuwe competitie gaat starten met al die rechtzaken

  • Norbert Deploige

    Is geen circus , dat was indertijd 2016-17 op het veld van Kortrijk tegen Moeskroen. Laat Telenet deze wedstrijd eens opnieuw uitzenden. Ze hebben nu tijd in overvloed. Daarna een opinie gevraagd aan de kijkers. Meer moet dat niet zijn. Geloof me , het is de moeite waard.

  • Ivan De Sutter

    Wanneer gaat dat circus stoppen ?