Wat nu met Luc Devroe op Anderlecht? Coucke wil hem niet laten vallen, maar wil hij zelf nog wel blijven?

Photo News
De beloofde hervormingen van Marc Coucke krijgen vorm. Michael Verschueren (48), zoon van de iconische ‘Mister Michel’, moet de nieuwe sportieve lijn bepalen. Enter het lang gemiste Anderlecht-DNA.

Een grondige doorlichting: die maakt Michael Verschueren, al jaren aandeelhouder en bestuurslid van RSCA, momenteel van het sportieve departement van Anderlecht. Dat doet hij onder meer door te praten met clubiconen om hun visie te kennen - Vincent Kompany en Pär Zetterberg passeerden al de revue. Eenmaal die oefening achter de rug is, is het de bedoeling dat Verschueren zelf aan het hoofd van de uitgetekende structuur komt te staan. Daarmee treedt hij in de voetsporen van vader Michel (87), die van 1980 tot 2003 de sportieve baas was bij de Belgische recordkampioen.

In feite zal Verschueren, die veel vertrouwen genoot bij Coucke nadat hij hem met de overname van Anderlecht geholpen had, een nieuwe rol bekleden in het organigram. Hij zal alle technische departementen aansturen. Een erg zwaar karwei: in de medische staf heerst er een vacuüm sinds de exit van Jochen De Coene, de scouting is eveneens een rommeltje zonder inspraak. Ook over het transferbeleid en de jeugdwerking zal Verschueren zeggenschap krijgen.

Michael Verschueren met Marc Coucke.
Photo News Michael Verschueren met Marc Coucke.

Dat Verschueren aan gewicht wint, hoeft niet te verbazen. Na zijn eerste woelige maanden bij RSCA verklaarde Coucke al dat hij niet tot januari zou wachten om in te grijpen. Met deze zet komt hij alvast tegemoet aan een eis van de fans: zij wilden meer Anderlecht-DNA, iets wat Verschueren, die jarenlang in de schaduw van zijn vader op de club vertoefde, met overschot heeft. Bovendien kent hij ook de waarden en normen van de club.

Daarnaast een troef van Verschueren: zijn managementkwaliteiten, die hem in staat moeten stellen de verschillende departementen te coördineren. Luc Devroe slaagde er de eerste maanden niet in om dat beleid op Neerpede te organiseren en te leiden.

Klap Devroe

Voor Devroe, die slechts één transferperiode aan de slag is bij paars-wit, is de koerswijziging een klap. Het spreekt voor zich dat hij met Verschueren boven zich niet langer (zo goed als) autonoom beslist over de aan- en verkooppolitiek. Devroe vertrok dan ook met het gezicht op onweer op vakantie.

Devroe in de dug-out naast Vanhaezebrouck.
Photo News Devroe in de dug-out naast Vanhaezebrouck.

Toch is Coucke niet van plan Devroe te laten vallen. Hij ziet in de voormalige sportief directeur van KV Oostende nog steeds een voetbalkenner - meer dan Verschueren - die een uitgebreid netwerk heeft. Het is dan ook de intentie van Anderlecht om Devroe aan boord te houden binnen de nieuwe krijtlijnen. Mocht Devroe het zelf niet zien zitten om voortdurend aan Verschueren te rapporteren, dan zal RSCA op zoek gaan naar een vervanger.

Njet

Volgens onze informatie houdt Coucke rekening met een ‘njet’ van Devroe en begon hij al de markt te verkennen. Binnen het reeds uitgezette profiel voor een potentiële opvolger vallen twee elementen op: het moet een onbesproken figuur zijn en hij moet bij voorkeur een verleden bij Anderlecht hebben.

Nog dit: Jo Van Biesbroeck blijft operationeel manager, op korte termijn behoudt Verschueren zijn rol binnen de ECA (de federatie van Europese clubs). Gisteren zat hij voor die organisatie in Zwitserland. Anderlecht stuurde een kort communiqué de wereld in: “We bekijken de opties om het sportieve luik te versterken.” 

Exit Luc Devroe?
Joel Hoylaerts / Photonews Exit Luc Devroe?47 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Marc LInden

  natuurlijk geen papa's kindje....ehhh hoe is hij aan dit jobke geraakt

 • Gaston FOUBERT

  Bij het minste artikel over RSCA staat er een ganse batterij boeren klaar om kritiek te uiten. Krijgt clubke klop dan zie je ze niet; zijn die dan met verlof of liggen ze ziek in bed? Of RSCA koopt om, zonder bezoek aan de scheids onder de rust, of ze zwaaien met zwart geld. Veeg zelf voor eigen deur boerkes.

 • Marc Ledure

  Waar gaat hij anders gaat ??? Nen andere ploeg naar de kl....ten gaan helpen.

 • Gilbert Vermeersch

  Anderlecht kan het nog moeilijk krijgen ..in het nieuwe schandaal. Sportief wens ik hen het beste toe zodat we meer Europese punten verzamelen.

 • rudolf jacobs

  wat een zever allemaal,voetbal is als een bedrijf,Coucke is de baas,en ik ben geen voorstander van belgisch voetbal dus neutraal,maar als een bedrijf niet goed levert,en het ligt aan een werknemer,en wordt als dusdanig zo ook bevonden ,wel dan krijgt die werknemer de bons ,JA,of verliezen jullie allemaal graag je job door een man,ik dacht het niet,zodus vervangen ander en hopelijk beter,zet dit nu om in voetbal

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00