Waasland-Beverenvoorzitter Dirk Huyck geeft nog niet op na beslissing BMA: “We zullen vechten tot de laatste snik”

Waasland-Beverenvoorzitter Dirk Huyck.
PN/VTM Nieuws Waasland-Beverenvoorzitter Dirk Huyck.
“Als club en mens zijn we ontgoocheld, maar we blijven strijdvaardig.” Waasland-Beverenvoorzitter Dirk Huyck heeft bij onze redactie voor het eerst gereageerd op de beslissing van de BMA (Belgische Mededingingsautoriteit), die oordeelde dat de degradatie van de Wase club terecht is. “We hadden verwacht dat de BMA zijn adviseurs zou volgen.” 
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De Belgische Mededingingsautoriteit oordeelde in een diepgaand rapport van 130 pagina’s dat de manier waarop de Pro League de competitie heeft afgesloten wel degelijk correct is verlopen. De verbazing was groot bij de verschillende partijen. De auditeur van het BMA had Waasland-Beveren hoop gegeven. Maar volgens onze informatie hebben de Waaslanders in hun eigen voet geschoten, door tijdens de zittingen voor het BMA te laten uitschijnen dat ze liever de 30ste speeldag niet zouden spelen. 

“De auditeurs gaven twee keer een positief advies. Uiteraard zijn we ontgoocheld dat de conclusie niet is wat we hadden gehoopt. Ze hebben ons wel gelijk gegeven op vlak van de wedstrijdpremie”, vertelt Dirk Huyck. De Pro League zei ten onrechte dat clubs die naar de rechtbank trekken geen recht hadden op de compensatieregeling  (ongeveer 200.000 euro voor ploegen die hun laatste thuiswedstrijd niet hebben kunnen spelen).

Dirk Huyck, voorzitter van Waasland-Beveren.
Photo News Dirk Huyck, voorzitter van Waasland-Beveren.

“Maar de BMA heeft op onze andere vraag negatief gereageerd. Ze vinden dat een niet-degradatie een te positief resultaat zou zijn voor onze club. De BMA schrijft niét dat alles correct verlopen is. Ze pakken geen stelling in. Ze vinden wel dat er een discriminerende beslissing is genomen tussen promovendi en degradanten. Wij zijn benadeeld, omdat we ons niet konden verdedigen op het veld. Dat schrijven zij. Maar hun beslissing is dat de Pro League niet gedwongen kan worden om Waasland-Beveren in 1A te houden. Het BAS (Belgisch Arbitragehof voor de Sport) moet uiteindelijk oordelen of alles correct is verlopen. Maar wij vinden het nog altijd niet correct dat concurrenten het lot van een ander kunnen beslissen, terwijl de strijd op sportief vlak nog niet gestreden is. Je kan niet beslissen, zonder alle kansen te geven aan een club.” 

BAS 

Waasland-Beveren ving dus bot bij de BMA, maar koestert nog hoop. De club heeft nog steeds een zaak lopen bij het BAS, waar het de nietigverklaring van de Algemene Vergadering van de Pro League vraagt. De club verwacht eerstdaags een uitspraak. Ook bij de rechtbank van eerste aanleg heeft de club een procedure aangespannen om de licentie van Moeskroen aan te vechten. “We blijven strijdvaardig en zullen vechten tot de laatste snik”, besluit Huyck. 

Lees ook:

Waasland-Beveren reageert aangeslagen, maar weigert de handdoek te gooien: “Voorstel voor 18 clubs in 1A maakt kans”

Soap rond competitiehervorming stopt niet: dinsdag toch stemming over 1A met 18 (+)

Positieve coronatest bij Waasland-Beveren, oefenmatch tegen KV Mechelen afgelast
7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • François Smet

  Als je 9 punten voorstaat op Cercle en je speelt thuis tegen Eupen, dan moet ge winnen,Uwe kop voorleggen , als je dat niet kunt bent ge 1e klasse niet waard. Spijtig , maar het is zo.

 • Herman Valaert

  Beste wel-weters / ' t zal altijd iets zijn ...maar 't is logisch dat men zich laat horen wanneer de bevoegde instanties er naar gooien met hun pet ..Toch? Brugge was geen kampioen en ze hebben ze kampioen gebombardeerd ....Waasland stond laatste ja dat klopt /geven ze toch wel 3 punten aan Antwerpen zeker : ipv ze zelf te nemen. Doordat Antwerp speler opstelde die niet op het blad stond .....en dat mag niet..Hallo Wouter ! Waasland te braaf geweest ?

 • freddy cardoen

  Wat mij duidelijk is in deze soap is dat de bondsreglementen , weinig voorstellen anders had dit allang opgelost geweest .

 • Wouter Van de Walle

  Als ze op het veld en met transfers even hard hadden gevochten was het nooit zo ver gekomen!

 • Hans Oxida

  De houding van Beverennis hemeltergend. De ploeg was zonder meer de zwakste én stond allerlaatste. Ze misbruiken de coronacrisis. Vechten tot de laatste snik tegen een eerlijk en fair resultaat? Misschien meer punten pakken in het vervolg.