Waasland-Beveren versterkt rangen met jonge aanvaller Nicolas Orye

Waasland-Beveren neemt de 17-jarige spits Nicolas Orye over van tweedeklasser Patro Eisden Maasmechelen. Hij zette zijn krabbel onder een verbintenis voor drie seizoenen, zo meldt de club vandaag op zijn website.

Orye begon het seizoen bij de beloften van Patro Eisden Maasmechelen maar werd in januari door de nieuwe trainer Nico Claesen bij de A-kern gehaald. De Limburger maakte daarna drie doelpunten in elf wedstrijden voor de tweedeklasser.

Volgens Waasland-Beveren toonden verschillende eersteklassers interesse in de lange aanvaller (1,93m) maar koos hij voor de Freethiel. "Ik ben blij met mijn overstap naar Waasland-Beveren. Ik kom terecht in een familiale club die me een goed gevoel geeft. Voor mij is het belangrijk dat ik me hier veilig kan blijven ontwikkelen. Ook heb ik trainer Stijn Vreven al ontmoet", aldus de nieuwe aanwinst.

Waasland-Beveren haalde eerder ook al Alessandro Cerigioni (OHL), Aaron Dhondt (KFC Izegem), Niels De Schutter (KV Oostende) en de Fransman Rudy Camacho (Sedan) met het oog op volgend seizoen.