Waasland-Beveren neemt afscheid van Sibum en Doumbia

Waasland-Beveren ziet met Bas Sibum een vaste waarde en sterkhouder vertrekken.
BELGA Waasland-Beveren ziet met Bas Sibum een vaste waarde en sterkhouder vertrekken.
De Nederlandse middenvelder Bas Sibum en de Malinese verdediger Kassim Doumbia verlaten Waasland-Beveren, zo meldt de eersteklasser dinsdag op zijn website. Sibum is einde contract en wil opnieuw in Nederland aan de slag. Doumbia verlaat de fusieclub onmiddellijk voor een IJslands avontuur.

Sibum (31) speelt sinds juli 2012 op de Freethiel, Waasland-Beveren nam hem toen over van Alemannia Aachen. In eigen land kwam de robuuste middenvelder al uit voor onder meer Twente, Roda en NEC. Sibum wil na twee seizoenen in de Jupiler Pro League terugkeren naar de Nederlandse Eredivisie.

Doumbia (23) trekt dan weer naar het IJslandse FH Hafnafjördur, waar hij een contract van twee jaar ondertekende. Hij kwam in juli 2011 via KAA Gent bij Waasland-Beveren terecht. De Malinees had een belangrijk aandeel in de promotie naar eerste klasse. Afgelopen zaterdag mocht hij van coach Bob Peeters een kwartier invallen in de wedstrijd tegen AA Gent en kreeg hij een gepast afscheid van spelers en supporters.

Waasland-Beveren meldt verder dat het management en de sportieve staf intussen volop bezig zijn aan de voorbereidingen op komend seizoen en de samenstelling van de spelerskern. "De komende week vinden er in dat opzicht gesprekken plaats met alle spelers."

Tot slot was er nog minder goed nieuws voor blauw-geel: de Nigeriaanse middenvelder Reuben Gabriel wordt voor twee speeldagen geschorst na zijn uitsluiting tegen AA Gent. Het Bondsparket legde hem ook een geldboete van 400 euro op. Daardoor mist Gabriel de slotwedstrijden tegen SK Lierse (uit) en KV Oostende (thuis).