Waasland-Beveren hengelt speler nummer 14 binnen

Waasland-Beveren
Waasland-Beveren versterkt de rangen met de Angolese international Mananga Jonathan Buatu. Hij tekende op de Freethiel een contract voor twee seizoenen (met optie op een derde), zo meldt de eersteklasser. De 21-jarige centrale verdediger, die ook de Belgische nationaliteit heeft, komt transfervrij over van het Engelse Fulham. Voor Waasland-Beveren is dit al de 14e nieuwe speler.

Buatu (1m87) staat vooral gekend om zijn duelkracht, klinkt het. De Angolees is een jeugdproduct van Standard. Daarna trok hij naar KRC Genk, dat hem een seizoen bij tweedeklasser FC Brussels stalde. In de zomer van 2013 werd hij aangetrokken door Fulham. In Londen was Buatu vaste waarde bij de U21.De verdediger, die vorig weekend nog een kwalificatiematch voor de Africa Cup afwerkte, zal bij Waasland-Beveren het rugnummer 5 dragen.

Gisteren kondigde de club ook al de komst van aanvaller Zinho Gano aan. Die speelde bij de Belgische jeugdploegen overigens samen met Buatu.

IN bij Waasland-Beveren:
Jonathan Wilmet (KV Oostende), Glenn Leemans & Bilal Jellal (Anderlecht), Senne Van Dooren (Club Brugge), Emre Erciyas (Lierse), Matthias Janssens (KAA Gent), Maximiliano Caufriez & Merveille Goblet (Standard), Thibault Moulin (Clermont Foot, Fra), Laurent Jans (CS Fola Esch, Lux), Steeven Langil (Moeskroen-Péruwelz), Olivier Myny (Roeselare), Zinho Gano (Club Brugge), Jonathan Buatu (Fulham, Eng)