Roef: 15 uur vast, halfuurtje ondervraagd: “Natuurlijk was hij aangeslagen”

BELGA
Dik 15 uur was Davy Roef gisteren beschikbaar voor het gerecht, amper een halfuurtje werd hij verhoord. Gisteravond was hij weer een vrij man. Martijn De Jonge, woordvoerder van Waasland-Beveren geeft ons uitleg. “Natúúrlijk heeft dit indruk gemaakt op Davy. Hoe zou je zelf zijn?”

Roef zelf stond vanmorgen weer gewoon op het trainingsveld van Waasland-Beveren. Iets zeggen wou hij niet. Mag hij niet.

“In het belang van het onderzoek mag Davy geen verklaringen afleggen”, lichtte De Jonge ons toe. “Wat ik kan zeggen is dat Davy gisterochtend -ongeboeid- is meegenomen rond acht uur ’s morgens. ’s Avonds iets na elven was hij weer vrij. Zonder voorwaarden, Davy wordt nergens van beschuldigd. Hij werd gehoord als getuige. Natuurlijk was hij behoorlijk aangeslagen en geschrokken. Niet meer dan menselijk denk ik. Hoe zou je zelf zijn als er plots verschillende politieagenten ’s morgens aan je deur staan? Davy had en heeft echter niks te verbergen en ik ben er dus zeker van dat hier niets van zal blijven hangen bij hem. Hij is ondertussen mentaal zo sterk dat ik er van overtuigd ben dat dit allesbehalve een invloed zal hebben op hem als persoon, noch op zijn sportieve prestaties”, aldus De Jonge.

Photo News6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Marc Ledure

  gert lans !! waar zou hij dat geleerd hebben moest het waar zijn???? Van waar komt hij???? den Anderlecht ??

 • gert lans

  Ik geloof ook niet dat roef Iers te maken heeft met matchfixing . Daar is die gewoon te dom en te loemp voor , die maakt iedere match onozele fouten , kan niet beter !

 • Jeroen Cant

  Ik kan mij deze wedstrijd tegen KV mechelen nog herinneren. Davy Roef speelde hierin een beresterke wedstrijd. Hij zal hoogstwaarschijnlijk gecontacteerd zijn geweest. Maar zoals hij stond te keepen heeft hij een duidelijke nee gegeven aan de oplichter van KV mechelen

 • Daisy Vanreet

  Moeten wij daar belastingen voor betalen? De prioriteiten van het parket zijn zoek. Laat ze liever zwart geld opsporen.

 • andre van de wege

  waar er rook is er vuur. niet afkomen dat je niets wist.